El producte agroalimentari de les Balears serà protagonista a partir d’aquest dilluns, i fins dijous, al Saló Gourmets de Madrid. L’estand de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació concentra més de 30 entitats representades sota el lema ‘Quatre illes per assaborir’. Hi són presents institucions, tots els Consells Reguladors, marques de qualitat i aliments tradicionals, i empreses. La direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària de la conselleria ha organitzat un seguit d’activitats amb l’Associació de Cuiners i Cuineres de les Illes Balears (ASCAIB) i l’Associació Balear de Sommeliers (ABS).
La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, participa aquest dilluns a la inauguració oficial de la fira. També participarà de la comitiva encapçalada pel ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.
Amb el lema ‘Quatre illes per assaborir’, la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació vol donar a conèixer la diversitat i varietat de productes i el potencial i la riquesa gastronòmica de cada una de les illes. Per això, durant els quatre dies de la fira, diversos cuiners, de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, cuinaran plats elaborats amb productes representatius de cada una de les illes. Es cuinaran un total de 12 elaboracions i de cada una d’elles es faran 50 tasts. Els plats s’acompanyaran de xerrades sobre els vins i les begudes espirituoses de les Balears. Cada dia se’n realitzaran dues i es donaran a provar 50 tasts de cada un. A més, la consellera De la Concha presentarà i moderarà aquest dimecres, 20 d’octubre, una taula rodona sobre ‘Quatre illes per assaborir i els seus maridatges’. Hi participaran el president de l’ABS, Daniel Arias, el president d’ASCAIB, Jose Cortes i la també membre d’ASCAIB, Sílvia Anglada.