LOGO CAIB
16 setembre 2020 Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

Previsions per avui PPrevisions

Previsions per avui

.

Actes programats

1)09:30h

COVID-19

 

Dia: dimecres, 16 de setembre   

Hora: 09.30 (reunió) i 10.30 (roda de premsa)

Lloc: Reunió sala 2 i roda de premsa Sala 1 de la 5a planta de la seu del Consell Insular d’Eivissa (Av. d’Espanya, 49)

 

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicente Marí; el batle de Sant Antoni, Marcos Serra; el  batle de Vila, Rafael Ruiz; la directora general de Turisme, Rosa Ana Morillo, i tècniques de la Direcció General de Salut Pública i Participació, es reuneixen per coordinar mesures específiques dirigides a prevenir la propagació de la COVID-19.

 

Posteriorment, tendrà lloc una roda de premsa per explicar les mesures.

2)10:00h

NOVES COTXERES FELANITX

Dia: 16 de setembre 2020
Hora: 10h
Lloc: Poligon Son Colom, Felanitx. Parcel·la ubicada entre el carrer des Puig de Sant Nicolau (números 3 i 7) i el carrer de Son Cerdà (número 6)

 

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat del director general de Mobilitat, Jaume Mateu i el batle de Felanitx Jaume Monserrat, visitarà les obres de les noves cotxeres de Felanitx. Una instal·lació que acollirà els nous busos sostenibles del TIB que entraran en funcionament aquest hivern amb les noves concessions de transport públic terrestre.

3)10:30h

AJUDES MENJADOR

Dia: dimecres, 16 de setembre de 2020
Hora: 10.30 hores
Lloc: sala de premsa de la Conselleria (carrer del Ter, 16. Polígon de Son Fuster)

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, acompanyat de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, presentarà aquest dimecres, 16 de setembre, a les 10.30 hores les novetats de la convocatòria d'enguany dels ajuts de menjador per al curs 2020/21.

La roda de premsa serà presencial i es garantiran les mesures de seguretat per a tots els assistents. 

Es podrà seguir la compareixença a través del servei de reproducció en línia d’IB3 a IB3.org/directe

 

4)11:30h

MESA SECTORIAL

 

Dia: dimecres, 16 setembre
Hora: 11:30 hores
Lloc: Videoconferència des de la seu de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca. 

 

Dimecres, 16 de setembre, es celebra la reunió extraordinària de la Mesa Sectorial d'Educació amb els següents punts a l’ordre del dia:

•Esborrany de la Resolució per la qual es regula la fase de pràctiques dels aspirants que han superat el procediment selectiu de proves selectives d’ingrés, accés i adquisició de noves especialitats als cossos docents als quals s’ha concedit l’ajornament de la fase de pràctiques o han de repetir-la

•Esborrany de la Resolució on es modifica la Resolució de la directora general de Personal Docent de 9 de juliol de 2020 per la qual es convoca, per al curs 2020-2021, el procés d’adjudicació de destinacions provisionals per als funcionaris de carrera docents sense destinació definitiva i els desplaçats per manca d’horari, per als funcionaris docents als quals se’ls ha admès la sol•licitud de destinació en comissió de serveis i per als aspirants a funcionaris interins docents a centres públics d’ensenyament no universitari, i s’aproven les instruccions que l’han de regir, com també les instruccions que han de regir el procés d’adjudicació de substitucions.

•Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca per la qual s’aprova la instrucció per a la concessió de trasllats per raons de salut o de rehabilitació als funcionaris docents de l'ensenyament no universitari al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5)11:45h

VALORACIÓ SOIB DONA

 

Dia: Dimecres 16 de setembre

Hora: 11:45h

Lloc: Sala de premsa de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball (Carrer Montenegro, 5)

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, valoraran els resultats del programa de contractació a víctimes de violència masclista SOIB Dona 2018-2020 i donaran els detalls de la convocatòria 2020-2021. També hi assistiran la directora del SOIB, Pilar Ortiz, i la directora de l'Institut Balear de la Dona, Maria Duran.

 

La roda de premsa es realitzarà en modalitat presencial, complint amb totes les mesures de seguretat i distància. És obligatori l’ús de mascareta.

 

6)12:00h

VISITA INSTITUCIONAL AL CEMENTERI VELL D’EIVISSA

Dia: dimecres, 16 de setembre

Hora: 12.00 h

Lloc: cementeri Vell d’Eivissa, ses Figueretes (av. de Sant Jordi, s/n, 07800 Eivissa)

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, i el batle d’Eivissa, Rafel Ruiz, assisteixen a l’inici de la segona fase d’excavació i exhumació del cementeri Vell d’Eivissa, ses Figueretes. Aquesta intervenció forma part del segon Pla de Fosses que impulsa el Govern de les Illes Balears. A la visita institucional també hi participen el secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, el director general de Memòria Democràtica, Marc Herrera, la regidora de Joventut, Igualtat, Normalització Lingüística i Cementiris de l'Ajuntament d'Eivissa, Claudia Cotaina, el president del Fòrum per a la Memòria d’Eivissa i Formentera i membre de la Comissió Tècnica de Desapareguts i Fosses de les Illes Balears, Lluís Ruiz, així com el coordinador d’ATICS, Cesc Busquets, i la directora tècnica de l’excavació, Almudena García.

 

7)12:30h

COVID-19

Dia: dimecres, 16 de setembre

Hora: 12.30 (reunió) i 13.00 (roda de premsa)

Lloc: sala de premsa Conselleria de Salut i Consum (pl. d’Espanya, 9, Palma)

La directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, i el batle de Palma, José Hila, es reuneixen avui per coordinar mesures específiques dirigides a prevenir la propagació de la COVID-19.

Posteriorment, tendrà lloc una roda de premsa. Serà presencial i es garantiran les mesures de seguretat per a tots els assistents: es mantindrà la distància social de 2 metres i hi haurà mascaretes i gels higiènics per a la neteja de mans. La compareixença es podrà seguir a través del servei de reproducció en línia d’IB3 a B3.org/directe. Els interessats poden remetre les preguntes a través del gabinet de comunicació de la Conselleria.

8)17:00h

VISITA ITS CIUTADELLA

Dia: Dimecres, 16 de setembre
Hora: 17:00 h
Lloc: Aparcament municipal devora carrer de Pinaret (Ciutadella)

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; la vicepresidenta del Consell insular de Menorca i consellera de Medi Ambient i Reserva Biosfera, Maite Salord; i la directora gerent de l'AETIB, Antonina Alomar, visitaran les obres emmarcades en el projecte "Substitució parcial de la xarxa de sanejament Ciutadella Sud", finançat amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS).