1 d’agost 2020 Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

Previsions per avui PPrevisions

Previsions per avui

Actes programats

1)09:50h

Enguany s’incrementa el pressupost un 10% i s’amplien els programes
 

La conselleria d'Afers Socials i Esports, mitjançant la direcció general d'Esports, ha publicat aquest dissabte al BOIB diferents línies de subvencions per potenciar l’esport inclusiu i el femení per un import total de 200.000 euros, 20.000 més que la convocatòria anterior. La consellera Fina Santiago assegura que ‘’aquesta convocatòria reflecteix l'aposta d'aquest Govern per fomentar l'esport femení com a eina d'inclusió social’’.

La convocatòria d'aquestes ajudes té un triple objectiu. Una de les finalitats és atorgar ajudes a projectes destinats a la integració social d'infants i de joves en risc d'exclusió social i a projectes d'esport adaptat a través de la pràctica esportiva continuada i organitzats per associacions sense ànim de lucre. Per una altra banda, subvencionar la formació tècnica esportiva a les dones nascudes o residents a les Illes Balears. I, finalment, subvencionar als clubs esportius de les Illes Balears amb equips femenins i mixtos d'esports individuals i col·lectius que participin en competicions de categoria nacional i que promocionin les Illes, durant la temporada esportiva 2019-2020.

Com a novetat, en aquesta convocatòria destaca la incorporació dels projectes de cooperació al desenvolupament i a l’esport als països del Sud. Aquest ajut ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la direcció general d'Esports i la direcció general de Cooperació, les dues pertanyen a la conselleria d'Afers Socials i Esports.
En aquest cas, els projectes presentats han de tenir per objecte promoure l'esport i l'activitat física com a eina de transformació social per contribuir a la millora de les condicions de vida de les persones i les comunitats dels països del Sud. La finalitat és contribuir a l'assoliment dels objectius de Desenvolupament Sostenible i a les fites que s'hi estableixen, en consonància amb el que marca l'Agenda 2030.

La Conselleria destaca que la línia d'ajuts a equips femenins i mixts se suma als ja existents per a clubs esportius. Es tracta, per tant, d'una aportació extraordinària que té com a objectiu fomentar, visibilitzar i normalitzar l'esport femení, reptes marcats en la línia de foment de la igualtat en l'esport que es vol potenciar el Govern.

Tothom que es vulgui adherir aquestes línies de subvencions publicades aquest dissabte, 1 d'agost, al BOIB, tenen un termini de 20 dies hàbils per presentar les sol·licituds.