11 maig 2020 Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

COVID-19: Can Sales ofereix un servei de préstec a domicili per a majors de seixanta anys NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Can Sales ofereix un servei de préstec a domicili per a majors de seixanta anys

La Biblioteca Pública de Palma obre demà al públic incorporant un programa coordinat amb Protecció Civil

La Biblioteca Pública de Palma Can Sales obre demà dimarts 12 de maig les seves portes al públic amb un nou servei de préstec a domicili per a majors de seixanta anys. Quatre voluntaris de Protecció Civil amb la coordinació del tècnic director d'Emergències, Martín Mancha, repartiran llibres i material audiovisual al col·lectiu de risc de majors de seixanta anys en un radi de dos quilòmetres de la biblioteca. El repartiment s'efectuarà els dimarts i dijous, i els interessats podran sol·licitar els títols a través del correu electrònic bpcansalas@bibliotecapalma.com o telefonant al 971176030. 

La conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat i la d'Administracions Públiques han treballat conjuntament per a posar en marxa aquest programa que compleix amb els protocols sanitaris i de seguretat contemplats a la Fase 1 del desconfinament de la Covid-19. En aquest sentit, Can Sales ha habilitat una sala buida per a posar en quarantena els llibres rebuts durant catorze dies.

A més, els majors de seixanta anys comptaran amb un horari presencial exclusiu de dilluns a divendres de 10 a 11 hores. Pel públic general, Can Sales ha incorporat un servei de recomanacions literàries per telèfon els dilluns, dimarts i dijous de 18 a 19 hores a través del telèfon 689139324.

L'obertura de Can Sales al públic, amb horari de 9 a 18 hores, s'ha preparat amb mesures individualitzades per a cada secció de la biblioteca. En aquest sentit, s'han instal·lat mampares de protecció en els espais de contacte entre treballadors i usuaris.

Per altra banda, els usuaris rebran -amb limitacions d'aforament- els serveis de préstec i devolució, lectura en sala, així com el d'informació especialitzada. Les obres seran sol·licitades pels usuaris i proporcionades pel personal, mentre que els fons de lliure accés romandran tancats al públic.
Per motius de seguretat no es podran utilitzar els ordinadors i mitjans a disposició del públic, així com els catàlegs en línia o en paper. Tampoc serà possible dur a terme activitats culturals o de préstec interbibliotecari.

Quant a les mesures d'higiene, els usuaris trobaran dispensadors de gel hidroalcohòlic i es recomana l'ús de mascaretes, així com conservar la distància interpersonal, assenyalada a les instal·lacions.