11 maig 2020 <10aL>Presidenta

Reactivació econòmica: La Unió Europea tractarà a partir d’aquesta setmana mesures de reactivació específiques per al sector turístic de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: La Unió Europea tractarà a partir d’aquesta setmana mesures de reactivació específiques per al sector turístic de les Illes Balears

La ministra Maroto avança també que aquest dimecres la Comissió Europea presentarà les seves directrius per restablir el transport aeri

La Unió Europea tractarà a partir d’aquesta setmana la posada en marxa d’un pla de mesures de reactivació per al sector turístic que inclourà propostes d’actuació específiques i particulars per al sector turístic de les Illes Balears, afectat de manera especial per la pandèmia de la COVID-19. A més d’això, aquest dimecres la Comissió Europea presentarà les seves recomanacions i directrius per establir protocols homogenis en el transport aeri entre els països membres que permetin recuperar la connectivitat de forma segura i al més aviat possible.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha avançat avui, dilluns, aquestes actuacions en l’àmbit europeu durant una trobada amb la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i el president de Canàries, Ángel Víctor Torres, a l’acte telemàtic NEFonline “La tornada a l’activitat turística després de la COVID-19”, organitzat per Nueva Economía Fórum. Maroto ha confirmat així el compromís manifestat ahir a la presidenta Armengol per part del president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, per treballar en l'elaboració d'un pla específic per reactivar el sector del turisme, que comptarà amb recursos d’Europa.

La ministra ha explicat que el Govern d’Espanya presentarà davant la Unió Europea una proposta de “mesures d’acompanyament al sector turístic, que inclourà mesures per ajudar específicament aquells territoris més afectats i, de manera particular, territoris insulars com les Balears i Canàries, que, per la seva dependència del transport aeri, encara necessitaran un acompanyament major”.

La presidenta Armengol ha considerat “fonamental” aquest suport del Govern d’Espanya i de la Unió Europea al sector turístic i treballar de manera “coordinada i estratègica”. “Necessitarem un suport inicial molt fort perquè la caiguda serà molt dura”, ha dit, però ha mostrat la seva confiança en una recuperació ràpida del sector turístic i en la represa de l’activitat turística aquest mateix estiu.

Protocols per al transport aeri

 

La ministra també ha avançat que aquest dimecres la Comissió Europea presentarà la seves recomanacions i directrius per a l’establiment d’uns protocols homogenis a tots els països membres que permetin recuperar la connectivitat aèria de forma segura i al més aviat possible.

“Per part del Govern d’Espanya hem volgut ser prescriptors en aquest assumpte clau per a la reactivació del sector turístic”, ha explicat la ministra, “i per això ja hem remès a la comissària de la Competència les nostres propostes i les 19 guies i protocols d’actuació que ja hem elaborat i que volem que serveixin com a referència en l’àmbit europeu”.