7 maig 2020 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

COVID-19:Educació traslladarà les aportacions dels col·lectius educatius sobre el procés de desescalada al Ministeri NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19:Educació traslladarà les aportacions dels col·lectius educatius sobre el procés de desescalada al Ministeri

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha participat avui a la reunió de la Mesa Sectorial d’Educació acompanyat de la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, i el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante.

La Mesa ha tractat l’esborrany de Protocol de desescalament a l’àmbit educatiu que ha elaborat la Conselleria per tal de preveure les mesures que s’han de prendre als centres educatius davant l’aplicació de les Fases 2 i 3 a Balears per part del Govern d’Espanya.

L’esborrany s’està tractant al llarg d’aquesta setmana amb els diferents col·lectius educatius amb l’objectiu de recollir totes les aportacions i traslladar-les al Ministeri d’Educació.

Martí March ha agraït la implicació de tota la comunitat educativa en aquests moments d’excepcionalitat i ha destacat que  la Conselleria ha treballat per estar preparats per la possible declaració de Fase 2 i 3, que suposa la presencialitat per a una part de l’alumnat. El conseller ha manifestat que “a Educació, amb la complexitat que suposa, no ens podem permetre no estar preparats, per això hem elaborat aquest esborrany de Protocol a través d’un grup interdisciplinar integrat per representants d’Educació, Salut i Serveis Socials i al llarg d’aquesta setmana les famílies, els sindicats, els directors i la concertada ens estan fent arribar les seves aportacions i valoracions”. March ha esmentat que en el cas dels sindicats “tots han manifestat el seu rebuig a començar les activitats educatives presencials a partir de la segona fase, i aquesta valoració més les que ens arribin de la resta de col·lectius les traslladarem al Ministeri”. Igualment el conseller ha destacat la preocupació de la Conselleria sobre la dificultat per garantir les condicions adequades d’higiene i prevenció en el cas de l’alumnat de 0-6, compartida per a tots els col·lectius amb els que ja s’han mantingut reunions.

Avui horabaixa, Martí March participarà a la Mesa de l’ensenyament concertat i a la reunió amb els representants de les associacions de directors.