1 maig 2020 <10aL>Conselleria d'Afers Socials i Esports

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: ES REPARTEIXEN 1.000 TARGETES DE PREPAGAMENT ENTRE TOTES AQUELLES FAMÍLIES VULNERABLES QUE NO TENEN AJUDES DE MENJADOR CConsell de Govern

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: ES REPARTEIXEN 1.000 TARGETES DE PREPAGAMENT ENTRE TOTES AQUELLES FAMÍLIES VULNERABLES QUE NO TENEN AJUDES DE MENJADOR

\ Es disposarà de 100 euros per a l’adquisició de productes d’alimentació i de primera necessitat

\ A partir del 15 de maig s’entregaran en els centres educatius pertinents

El Consell de Govern ha donat el vistiplau a la proposta de la Conselleria d’Afers Socials i Esports de repartir 1.000 targetes de prepagament, amb 100 euros cada una, per a totes aquelles famílies que no disposen de beques menjador i estan en situació de vulnerabilitat econòmica agreujada per la crisi sanitària de la COVID-19. Aquestes targetes seran repartides per la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca a partir del 15 de maig, un pic identificades les famílies perceptores.

Al llarg de l’Estat d’Alarma, els equips directius i els professionals dels centres educatius han detectat un percentatge elevat de famílies d’alumnes que han experimentat una sobtada baixada d’ingressos econòmics que, en molts casos, compromet, fins i tot, la possibilitat d’adquirir aliments i altres productes de primera necessitat. Davant aquesta realitat, la Conselleria d’Afers Socials i Esports es va posar a fer feina per donar una solució ràpida i eficient en aquest nova emergència.

La distribució de les targetes es farà en els centres educatius a partir del dimecres 15 de maig. Els destinataris seran les unitats familiars que es troben en vulnerabilitat econòmica i hauran de complir aquests dos requisits:

• No disposar de cap altra font d’ingressos procedent d’activitat laboral, subsidi o prestació del sistema de garantia d’ingressos.
• No ser beneficiària de l’ajut individualitzat de menjador concedit per la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca durant el curs escolar 2019-2020.

Per al Govern de les Illes Balears, és una prioritat inajornable la garantia alimentària i de productes bàsics de les famílies amb menors a càrrec. Un dels objectius de les polítiques de Serveis Socials és detectar i atendre les situacions de manca de recursos bàsics i les necessitats socials de les persones i la comunitat en general. La prioritat és atendre a les persones més vulnerables en moments d’emergència com l’actual.