28 d’abril 2020 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

COVID-19: Balears serà la primera destinació turística a Espanya on TUI reprendrà les seves operacions NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Balears serà la primera destinació turística a Espanya on TUI reprendrà les seves operacions

Negueruela transmet al turoperador alemany la necessitat de reprendre l'activitat quan sigui segur

El Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, acompanyat per la Directora General de Turisme, Rosana Morillo, ha mantingut aquesta tarda una reunió amb alts executius del Grup TUI en la qual totes dues parts han acordat treballar conjuntament en el disseny d'un calendari que permeti reprendre els fluxos turístics entre Alemanya i les Illes Balears una vegada acabi la desescalada i se superi la crisi sanitària provocada pel COVID-19.

Totes dues parts han acordat que Balears sigui la primera destinació turística a Espanya on el turoperador reprengui les operacions, sempre sota uns estrictes estàndards de seguretat i salut. Tant el Govern com TUI porten setmanes treballant en protocols de seguretat que permetin reiniciar l'activitat turística en condicions òptimes, i amb aquest acord, uneixen forces per a reiniciar l'activitat al més aviat possible.

La trobada, que s'ha desenvolupat per via telemàtica, ha comptat amb la presència per part del turoperador alemany del CEO de la divisió hotelera, creuers i destinació, Sebastian Ebel, i del membre del Comitè Executiu de la companyia, Thomas Ellerbeck, que han valorat la situació actual provocada per la pandèmia i com pot afectar la demanda turística en el futur.

Durant la reunió, el conseller de Turisme ha transmès als dirigents de TUI la necessitat de treballar junts sobre com es reobrirà la destinació i tornarà a rebre turistes procedents d'Alemanya de la manera més segura possible.
En aquesta línia, el conseller de Turisme li ha garantit a TUI que el Govern treballa des del primer moment perquè “Balears continuï sent una referència i exemple de destinació segura a Espanya i a Europa”, per la qual cosa es desenvoluparan protocols d'actuació i plans per a garantir que la indústria turística balear pugui reobrir amb el màxim nivell de seguretat.

A la finalització de la reunió, tant Negueruela balear com els directius de TUI s'han mostrat satisfets per la trobada i han reiterat que Balears continuarà sent una destinació segura en el qual cal continuar confiant en el futur una vegada passi la crisi sanitària.