28 d’abril 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Aclariment davant la publicació avui d'una informació en un mitjà de comunicació nacional respecte l'adquisició de material de protecció per part del Servei de Salut de les Illes Balears NNota Informativa

COVID-19: Aclariment davant la publicació avui d'una informació en un mitjà de comunicació nacional respecte l'adquisició de material de protecció per part del Servei de Salut de les Illes Balears

Davant la publicació avui en un mitjà de comunicació nacional respecte de «mascaretes defectuoses», el Govern de les Illes Balears informa:

- La Conselleria de Salut i Consum ha explicat ja durant els darrers dies en roda de premsa el bloqueig d’unes unitats per precaució. Eren 80.000 de 4 milions de comprades, és a dir, el 2 % del total.

- D’aquestes 80.000 immobilitzades, 40.000 corresponen a les comprades gràcies a l’assessorament legal d’una empleada de nacionalitat xinesa del Bufet Lafuente. Són de la marca Ryan Holding i es varen immobilitzar per cautela mentre se’n feia una prova de qualitat. El fabricant ha facilitat els certificats corresponents i les anàlisis han estat satisfactòries. Tot i això, el Servei de Salut ha decidit bloquejar-ne la distribució per reforçar la tranquil·litat de tot el personal sanitari.

- El Sr. Lafuente té en el seu gabinet una advocada de nacionalitat xinesa. Les compres, les fa el Govern directament a les fàbriques amb l’assessorament legal d’aquesta advocada, la qual coneix la normativa del país. Són els serveis legals d’aquesta lletrada l’única cosa que es contracta.

- Ahir es va informar al mitjà que publica la investigació que ja havia conclòs positivament i que les mascaretes eren adequades.

- El Govern de les Illes Balears ha duit a aquesta comunitat un centenar de tones de material sanitari des que es va iniciar la crisi i així ho continuarà fent per contribuir, juntament amb l’esforç enorme del personal sanitari, a garantir que siguem unes illes segures.