27 d’abril 2020 <10aL>Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

COVID-19: El Govern aprova ERTO per força major als establiments d’alimentació a zones turístiques NNota Informativa

COVID-19: El Govern aprova ERTO per força major als establiments d’alimentació a zones turístiques

Negueruela: “protegim així molts negocis que han vist la seva activitat greument afectada per l’aturada de la demanda turística”

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball accepta la declaració de l’estat d’alarma i l’aturada de l’activitat turística com a causa de força major per acceptar Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) als establiments d’alimentació de les zones turístiques de les Balears.

Es tracta de negocis que per la seva activitat -la venda minorista de productes d’alimentació i begudes- no podrien al·legar causes de força major per aprovar un ERTO, sinó que haurien de fer-ho per raons productives i, per tant, continuarien assumint els costos de les cotitzacions a la Seguretat Social de la seva plantilla.

No obstant això, l’aturada de l’activitat turística derivada de l’estat d’alarma ha suposat que els establiments d’aquest tipus tenguin una aturada molt important de demanda que posa en risc la seva viabilitat.

Per tot això, i després d’estar en contacte durant les darreres setmanes amb les associacions empresarials de diverses zones turístiques, la Direcció General de Treball aprovarà els ERTO per força major dels negocis d’alimentació de les zones turístiques.

De moment, 142 comerços minoristes d’alimentació i begudes de zones turístiques de les Balears han presentat un ERTO per causes de força major. La Direcció General de Treball ja n’ha aprovat 110 i està revisant i tramitant la resta de les sol·licituds.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, valora aquesta decisió, que es va prendre la setmana passada, com una eina per evitar la destrucció d’ocupació de moltes persones que treballen durant la temporada a les àrees turístiques, però també ha afirmat que amb la mesura “protegim així molts negocis que han vist la seva activitat greument afectada per l’aturada de la demanda turística”.