26 d’abril 2020 <10aL>Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació

COVID-19: Agricultura organitza dos concursos per promocionar el producte local entre els alumnes de primària NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Agricultura organitza dos concursos per promocionar el producte local entre els alumnes de primària

Se'ls proposa la realització d'un dibuix i un logotip, premiats amb dispositius electrònics i productes de proximitat

La direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària i SEMILLA, departaments dependents de la conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, han organitzat dos concursos entre els alumnes de 3r a 6è de primària, que han participat en alguna de les activitats de promoció agroalimentària durant aquest curs escolar. La idea dels dos concursos és, segons explica la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero, “no deixar de banda la promoció del producte fresc i de proximitat entre l'alumnat”. Així com “donar continuïtat a les activitats fetes a l'aula”.

Un dels concursos consisteix en la realització d'un dibuix i va dirigit als alumnes que durant el curs 2019/2020 varen participar en alguna de les quatre unitats didàctiques que imparteixen les tècniques de promoció agroalimentària de SEMILLA. Les unitats didàctiques són les següents: els de 3r de primària participen en la de 'Varietats locals'; els de 4t, al 'De la mar a la taula'; els de 5è, la de 'Conèixer els productors' (aquesta unitat consta d'una visita a una explotació agrària o a una llotja); i els de 6è, la de 'El sector primari de les nostres illes'.

Els alumnes que vulguin participar han d'elaborar un dibuix representatiu de l'activitat que varen realitzar al centre escolar o la visita feta a l'exterior. L'obra s'ha de realitzar en un foli DIN A4 i en qualsevol tècnica de dibuix. Hi haurà tres premis per cada activitat que consistiran en: el 1r premi serà un ordinador portàtil i una panera de productes frescs de les illes; el 2n premi, una tauleta i una panera de productes frescs de les illes; i el 3r, una tauleta de butxaca i una panera de productes de les illes.

El termini per entregar el dibuix és el 22 de maig de 2020 i s'ha d'enviar una fotografia a promoció@semilla-caib.es. El jurat, format per representants de la conselleria i de la FAPA, comunicarà els guanyadors abans de dia 10 de juny de 2020.

El segon concurs consisteix en la realització d'un logotip, dirigit als alumnes que han format part de la campanya 'Pla de fruites', que promociona el consum de fruita, hortalissa i lactis entre la població escolar. Els alumnes han rebut fruita i una sèrie d'activitats impartides per l'equip de promoció agroalimentària de SEMILLA com a mesura d'acompanyament a aquest pla. El concurs va dirigit als alumnes de 3r a 6è de primària i se'ls proposa la confecció d'un logotip, que ha de combinar un dibuix o símbol amb les paraules 'PROGRAMA ESCOLAR', amb elements, colors o imatges referides a a aquest programa. El logotip guanyador serà imprès en totes les publicacions i material didàctic d'aquest tema que realitzi la conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació. La mida del logotip ha de ser de 10cm x 10cm. Els alumnes que hi vulguin participar, hauran d’enviar una fotografia del logotip que han dissenyat al següent correu electrònic: promocio@semilla-caib.es . La data màxima per enviar la fotografia amb el logotip és el 22 de maig de 2020.

S'estableixen dos premis: un per a l'alumne guanyador i l'altre, per a l'escola. L'alumne guanyador rebrà una tauleta i una senalla de productes frescs i de proximitat; i l'escola, un hivernacle, perquè es pugui continuar i ampliar aquest projecte, sempre que es pugui instal·lar. En cas contrari, es canviaria per un hort vertical, una taula de cultiu, o altres elements del mateix valor que l'escola pogués necessitar.

El jurat, format per representants de la conselleria i de la FAPA, comunicarà els guanyadors abans de dia 10 de juny de 2020.