23 d’abril 2020 Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

COVID-19: Vicepresidència presenta un pla de suport al petit comerç perquè se sumi a la digitalització i augmenti les vendes NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Vicepresidència presenta un pla de suport al petit comerç perquè se sumi a la digitalització i augmenti les vendes

\ El vicepresident,  Juan Pedro Yllanes, ha destacat que el comerç en línia permetrà al petit comerç generar més ingressos i noves línies de negoci de cara al futur

 

La Direcció General de Comerç, dependent de la Conselleria de Transició Energètica i Serveis Productius, ha elaborat un pla de suport al petit i mitjà comerç balear per afavorir l’activitat comercial en línia durant l’estat d’alarma. L’objectiu d’aquest pla és incentivar el consum de proximitat a través del comerç en línia i facilitar les vendes a través del telèfon, web o xarxes socials, a fi de donar totes les garanties de comercialització tant per a treballadors com per a consumidors.

En aquest sentit, i en relació amb el Reial decret 463/2020, que permet el comerç electrònic en totes les modalitats, el pla de comercialització en línia suposa per al petit i mitjà comerç balear una eina i una bona oportunitat per alleugerir el seu estoc i donar sortida als seus productes.

Mitjançant aquest pla, els comerciants podran consultar tota la normativa actualitzada i resoldre preguntes i respostes freqüents que establiments, patronals i altres administracions han fet arribar. També inclou totes les plataformes locals que actualment estan donant suport al petit comerç de les Illes, amb l’objectiu de no tan sols tenir-les identificades, sinó també de poder incloure-les als plans de suport al comerç en línia que la Direcció General continua elaborant.

A més, s’ha habilitat un espai d’ajuts vigents que ha destinat el Govern per a pimes i autònoms per facilitar-ne la digitalització. Finalment, inclou un telèfon i una adreça electrònica per coordinar els dubtes que puguin sorgir i donar suport als comerços en el procés de digitalització durant i després de l’estat l’alarma.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Serveis Productius, Juan Pedro Yllanes, ha destacat la importància d’impulsar la digitalització i la modernització del nostre teixit productiu més enllà d’aquest període conjuntural, ja que contribuirà a diversificar i reactivar la nostra economia. Sabem, ha dit, «l’esforç que suposa per a alguns petits comerços incorporar el comerç en línia en el seu negoci; per això, la nostra Conselleria els vol facilitar totes les eines i ajudes necessàries perquè ho aconsegueixin i puguin donar sortida als seus productes, tant ara com després d’aquesta crisi sanitària».

En aquest sentit, Yllanes ha recordat el mapa de comerç electrònic de les Illes Balears que va posar en marxa la Conselleria, a través de a Fundació Bit, ja aplega més de 522 establiments que venen els seus productes i serveis per Internet, i ha rebut  77.332 visites.