19 d’abril 2020 <10aL>Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: Salut ha dut a terme més de 5.063 proves de detecció de la COVID-19 en 20 residències de gent gran i 6 centres de discapacitat NNota Informativa

COVID-19: Salut ha dut a terme més de 5.063 proves de detecció de la COVID-19 en 20 residències de gent gran i 6 centres de discapacitat

Del total, 2.540 s'han fet a usuaris i 2.523 a treballadors

El Servei de Salut ha dut a terme 5.063 proves de detecció de la COVID-19 en 25 centres de serveis socials, concretament, 20 residències de gent gran i 6 centres de discapacitats. Del total de proves realitzades, 2.540 s'han fet a usuaris i 2.523 a treballadors. El programa continuarà de forma gradual i es donarà prioritat als centres on s’ha registrat qualque positiu.

 

Pel que fa a les residències de gent gran i dependència s'han fet les proves als següents: 

 

A Mallorca: Llar d'Ancians, Seniors Montuïri, DomusVi Costa d'en Blanes, Seniors Inca, Bell Entorn (Sóller), Oasis, Bonanova, Seniors Pollença, Oms/Sant Miquel, Elena, DomusVi Palma, Son Ametler, Font Santa i Borenco.

 

A Menorca: Residència Geriàtrica Es Mercadal 

 

A Eivissa: Sa Residència, Reina Sofia, Sa Serra, Can Blai, Cas Serres 

 

Quant als centres de discapacitats, s'han fet les proves als següents: 

 

A Mallorca: Via 10, Casas de Colores, Son Tugores, Master Misericordiae (Palma), Master Misericordiae (Costitx)

 

A Eivissa: Can Raspalls 

 

El passat 11 d'abril, la Conselleria de Salut i Consum va ordenar, d’acord amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, la intervenció de les residències de gent gran Oasis i DomusVi Palma per tal de contenir els contagis per Sars-CoV-2 i assegurar l’atenció adequada als usuaris.