18 d’abril 2020 Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

COVID-19: Vicepresidència incrementa un 50% les ajudes per a bons tecnològics de digitalització de les PIMES NNota Informativa

Des del decret d'estat d'alarma, les sol·licituds han augmentat un 30%

COVID-19: Vicepresidència incrementa un 50% les ajudes per a bons tecnològics de digitalització de les PIMES

S'amplia en 400.000 euros la convocatòria dels Bons Digitals per a pimes en el 2020, i ja suma un total d’1,2 milions d'euros

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, a través de la Direcció General d'Innovació, incrementarà en un 50% les ajudes destinades a les PIMES i associacions sense ànim de lucre de les Illes que vulguin implantar eines de tecnologies de la informació i comunicació (TIC) per a millorar la seva gestió i poder fer front a l'efecte de la crisi del COVID-19.

 

Concretament,  es dobla la convocatòria de 400.000 euros prevista per enguany, arribant així als 800.000 euros. D’aquesta manera, s’arriba a la quantitat d’1,2 milions d'euros per a bons tecnològics, co-finançats en un 50% pel Programa Operatiu Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020, i que s'emmarca en un dels eixos prioritaris del programa “La millora de la competitivitat de les Pimes”.

 

D’aquesta manera es pretén donar un impuls per digitalitzar les pimes i activar el mercat dels proveïdors tecnològics que desenvolupen aquestes eines TIC, “ja que resulta estratègic per a les Illes Balears diversificar l'economia i augmentar els indicadors en innovació, independentment de les excepcionals circumstàncies actuals”, ha assegurat el vicepresident Yllanes.

 

Amb aquesta iniciativa, la Direcció General d’Innovació pretén donar resposta a la creixent demanda de digitalització de les pimes. En les darreres setmanes, durant l'estat d'alarma, s'ha produït un increment del 30% en el nombre de sol·licituds, amb un total de 171. Unes xifres que demostren el creixent interès empresarial per a afrontar noves formes de comercialització i gestió i fer-se menys vulnerables i més competitius i resistents davant situacions crítiques com l'actual provocada pel Covid-19, mitjançant l'ús de la TIC.

 

Novetats de la convocatòria

 

En aquest sentit, s'amplia també el termini perquè les empreses interessades puguin presentar la seva sol·licitud. Un termini que inicialment estava previst pel 30 de març de 2020 però que a causa del decret d'estat d'alarma es va decidir suspendre i ampliar automàticament.

 

La convocatòria consta de dos programes. El Programa I, té com a objectiu que les botigues o pàgines web de les empreses de les nostres illes estar millor referenciades pels cercadors d'Internet, com Google, Bing, etc. S'orienta a la implantació o millora de la pàgina web de l'entitat beneficiària, persegueix que aquestes estiguin optimitzades mitjançant search engine optimization (SEO) i mitjançant responsive web design, havent d'utilitzar un gestor de continguts.

 

En paral·lel, el Programa II desitja accelerar la implantació o millora de processos interns de gestió empresarial basats en l'ús de softwares de gestió enterprise resource planning (ERP), customer relationship management (CRM) o business process management (BPM). Aquests programes faciliten la detecció d'oportunitats i a la ràpida adaptació als canvis de mercat, abaratint costos.