16 d’abril 2020 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

COVID-19: Medi Ambient cerca sinergies amb l’ecologisme social per a consensuar una agenda verda que impulsi la sortida de la crisi provocada pel coronavirus NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Medi Ambient cerca sinergies amb l’ecologisme social per a consensuar una agenda verda que impulsi la sortida de la crisi provocada pel coronavirus

El conseller Mir recorda que l’emergència climàtica seguirà quan acabi la sanitària

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, s’ha reunit, de manera telemàtica, aquest dijous, amb representants de les entitats GOB, Terraferida, GOB Menorca, Amics de la Terra i GEN-GOB. Mir els ha volgut informar personalment de la situació, extremadament complicada, que encara la Comunitat autònoma pels efectes de la COVID-19 en l’economia.

Mir ha convidat a les entitats a què presentin propostes encaminades a sortir com més aviat millor de la crisi i que serveixin, a la vegada, per a diversificar el model socioeconòmic de l’arxipèlag. En aquest sentit, els ha transmès la voluntat de consensuar una «agenda verda» que generi llocs de feina i un nou model més sostenible, en la línia que marca la Unió Europea en el «New green deal» que promou.

«Afrontam una emergència sanitària sense precedents i aquesta és ara la prioritat però no hem d’oblidar que quan aquesta acabi seguirem en emergència climàtica» ha assenyalat Mir en finalitzar la reunió.

El conseller ha recordat que cada vegada hi ha més evidències científiques que relacionen la irrupció, els darrers anys, de la COVID-19 i altres nous virus infecciosos amb processos de zoonosi (traspàs de malalties d’animals salvatges a éssers humans) que s’haurien vist afavorits per la destrucció d’hàbitats naturals i pèrdua de la biodiversitat.

En aquest sentit, ha assenyalat la necessitat d’impulsar mesures que afavoreixin, a la vegada, la recuperació econòmica i la sostenibilitat socioambiental. Mir s’ha mostrat agraït de la bona predisposició de les entitats convocades a col·laborar i s’ha mostrat confiat a poder-hi mantenir contactes periòdics en el marc de la línia de diàleg constant que manté el Govern amb tots els actors socials i econòmics.