9 d’abril 2020 Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

COVID-19: Armengol valora la situació de la Covid-19 a Balears amb els partits polítics i els convida a fer propostes per al desconfinament i la reactivació econòmica NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Armengol valora la situació de la Covid-19 a Balears amb els partits polítics i els convida a fer propostes per al desconfinament i la reactivació econòmica

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat aquest divendres en la reunió de la Comissió entre el Govern i els partits polítics per a la lluita contra l’expansió del Covid-19 que es du a terme setmanalment. Durant la reunió, celebrada per videoconferència, Armengol ha explicat als representants de les distintes formacions amb representació al Parlament l’estat actual de l’atenció sanitària i sociosanitària davant la pandèmia, valorant que el sistema asssitencial està responent amb suficients recursos i que les xifres de contagis mantenen una bona evolució.

Al mateix temps, la presidenta, que per part del Govern ha estat acompanyada per la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i pel director general de Relacions amb el Parlament, Miquel Àngel Coll, ha convidat els partits a fer propostes sobre el procés de desconfinament que s’obrirà una vegada acabat l’estat d’alerta, i també sobre el pla de reactivació econòmica que serà necessari a Balears, dues qüestions en les quals ja està treballant el Govern.

En aquest sentit, la consellera Pilar Costa, ha explicat que "s'ha oferit als partits polítics que, tot i que ja hi ha un grup d'experts fent-hi feina, facin les propostes que considerin oportunes de cara al futur procés de desconfinament que s'ha de viure a les Illes Balears". Per altra banda, també ha recordat que "paral·lelament s'està treballant per preparar el pla de reactivació de la nostra comunitat des d'un punt de vista tant econòmic com social, en el qual fa feina també la Mesa de Diàleg Social, que precisament també s'ha reunit avui". En aquesta qüestió, també s'ha convidat els grups a fer les aportacions que considerin. 

La consellera ha agraït que durant la reunió els representants dels partits polítics hagin valorat la gestió que està fent el Govern per donar una bona resposta a la pandèmia i ha recordat que, tot i que ja s'està fent feina per preparar el futur desconfinament de les Illes Balears, la situació ara mateix és la d'un estat d'alarma que s'ha allargat al manco fins dia 26 i d'abril i que el Govern concentra els esforços en fer front a l'emergència sanitària que estam vivint. Així mateix, Costa ha demanat que la crítica que es pugui fer des de cada partit polític es faci de manera constructiva.