8 d’abril 2020 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: EL GOVERN AMPLIA EL CRÈDIT DE LES TARGETES DE PREPAGAMENT ALS BENEFICIARIS DELS AJUTS DE MENJADOR CConsell de Govern

COVID-19: CONSELL DE GOVERN: EL GOVERN AMPLIA EL CRÈDIT DE LES TARGETES DE PREPAGAMENT ALS BENEFICIARIS DELS AJUTS DE MENJADOR

\ Està previst el recàrrec de les targetes de prepagament de tots els beneficiaris amb 70 euros
\ Correspon al període des del 13 fins al 30 d’abril i arribarà a més de 6 mil beneficiaris

\ La Conselleria té prevista una inversió total de 430.640 euros
\ Es cobreixen així les necessitats dels alumnes que més ho necessiten

El Consell de Govern ha aprovat avui l’autorització d’una nova recàrrega de les targetes prepagament per a l’alumnat beneficiari dels ajuts de menjador escolar per al curs 2019-2020 amb la finalitat continuar donant cobertura a les necessitats bàsiques dels alumnes de les Illes Balears, atesa la pròrroga de l’estat d’alarma.

Aquesta nova recàrrega serà de 70 euros per als 6.152 beneficiaris d’ajuts de menjador per motius socioeconòmics i suposa una inversió total de 430.640 euros a càrrec de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca. El recàrrec correspon al període des del 13 d’abril fins al 30 d’abril i serà abonat a la Conselleria de Serveis Socials i Esports per tal que es pugui incorporar a les targetes.

Les targetes es varen lliurar a l’alumnat beneficiari el dia 30 de març carregades amb 60€ (corresponents al termini del dia 16 al dia 31 de març) i es recarregaren automàticament amb 40€ més el dia 1 d'abril (corresponents al termini del dia 1 al 12 d'abril). La recàrrega de 70 euros que avui aprova el Consell de Govern serà efectiva el dia 13 d’abril i per al període comprès fins al dia 30 d’abril. Les targetes es poden fer servir a diversos establiments de venda d’aliments.

En total, amb les tres aportacions que s’han fet a les targetes, s’hauran invertit un total d’1.055.640 euros entre les conselleries d’Educació, Universitat i Recerca i Serveis Socials i Esports.

Amb aquesta recàrrega es cobreixen les vacances de Pasqua, encara que les beques menjador no ho fan, ja que la situació econòmica de les famílies s'ha vist agreujada per la situació actual.

Atès el tancament dels centres educatius i dels seus serveis complementaris dins el Pla de Mesures Excepcionals per Limitar la Propagació i el Contagi de la COVID-19, es feia necessari adoptar mesures extraordinàries per donar resposta als infants amb més necessitats. Amb aquesta actuació el Govern de les Illes Balears vol assegurar que els infants amb més necessitats puguin continuar disposant de l’ajut del menjador, malgrat que s’hagi suspès l’activitat educativa presencial des del passat dilluns 16 de març amb motiu de la COVID-19.

Un total de 6.152 alumnes de centres sostinguts amb doblers públics de les Illes Balears varen obtenir una de les beques menjador per motius socioeconòmics per al curs 2019/20, amb la distribució següent: 5.453 a Mallorca, 434 a Menorca, 251 a Eivissa i 14 de Formentera.