7 d’abril 2020 Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

COVID-19: Vicepresidència demana planificar la compra d'aliments aquesta Setmana Santa per evitar aglomeracions i prevenir contagis NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Vicepresidència demana planificar la compra d'aliments aquesta Setmana Santa per evitar aglomeracions i prevenir contagis

Es recorda a la ciutadania que els supermercats de les Illes estaran oberts Dijous Sant i dissabte

La Conselleria de Transició Energètica i Serveis Productius llança una campanya de recomanacions de compra responsable durant aquesta Setmana Santa. L’objectiu és que els ciutadans continuïn respectant les mesures de confinament i seguretat durant els propers dies a fi d'evitar aglomeracions i contribuir a la prevenció de contagis de Covid-19.

 

En aquest sentit, es recorda a la ciutadania que els supermercats de les Illes romandran oberts el Dijous Sant durant tot el dia, així com el dissabte. Els dies de tancament seran Divendres Sant, Diumenge i Dilluns de Pasqua.

 

Des de la Direcció General de Comerç es recorda que el proveïment d'aliments està garantit a tots els punts de venda de les Illes Balears. Per aquest motiu, recomana planificar amb antelació les compres i fer-les atenent a les instruccions de l'Estat d'Alarma. A més, s’insisteix en la necessitat de reduir la mobilitat i evitar desplaçaments innecessaris.

 

En aquesta línia ,s’han elaborat, en coordinació amb el sector, un seguit de pautes a seguir a l'hora d'anar a comprar per garantir la seguretat de totes i tots:

 

-Planifica el teu consum de manera que no necessitis més d'una o dues compres setmanals.

-Evita compres molt reduïdes.

-Evita compres que impliquin desplaçaments no justificats.

-Fes coincidir el dia de la compra amb el consum d’aliments frescs.

-Recorda que els horaris dels establiments no han canviat. Si és possible, fes la compra en hores que no hi hagi perill d'aglomeracions.

-Segueix les instruccions dels establiments i del seu personal.

-Fes una llista detallada de tot allò que hagis de comprar per evitar passar més temps del necessari a l'establiment.

-En el cas de que t'aturi un control de policia durant el camí a la compra, indica que és la teva compra setmanal.

-Recorda que sortir a comprar no s'ha d'aprofitar com a excusa per sortir a passejar.

 

Vèncer el coronavirus és una responsabilitat de totes i tots. Qualsevol petit detall compta.