vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 5272781

Pesca reforça la col·laboració amb els inspectors davant la campanya d'estiu

La Direcció General de Pesca i Medi Marí, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha reunit aquest dimarts inspectors de pesca de totes les Illes Balears amb l’objecte de reforçar la col·laboració amb aquests agents davant la campanya d’estiu que tot just comença. És en aquest període quan s’intensifica l’activitat de la pesca professional i també de la recreativa. Han participat a la reunió el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, el cap de servei de Recursos Marins, Toni Grau, i inspectors de pesca de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Les Balears compten actualment amb nou inspectors de pesca. A l’illa de Mallorca depenen de la mateixa Direcció General de Pesca i Medi Marí, però a Menorca, Eivissa i Formentera depenen de cada consell insular. El motiu és que les competències en matèria d’inspecció pesquera i vigilància estan transferides als consells insulars en aquestes illes. Així i tot, l’objectiu de la reunió era el de posar en comú els criteris i protocols d’actuació, i segons el director general, en aquest sentit la reunió «ha estat molt satisfactòria i productiva». Mercant ha afegit també que «és necessari fer reunions regularment amb tots els inspectors de les diferents illes, per compartir experiències i veure i entendre les realitats que hi ha a cadascuna d’elles».

Els inspectors de pesca de les Illes Balears actuen tant dins com fora de les reserves marines d’interès pesquer. Les principals actuacions tenen a veure amb les inspeccions en alta mar, l’ordenació pesquera i la traçabilitat dels productes pesquers, que engloba comercialització, promoció, conservació i manipulació. Sovint realitzen també operacions amb altres cossos, com els inspectors de pesca del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, o amb el Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil. Cal recordar que, actualment, a les Balears hi ha en vigor gairebé 47.000 llicències de pesca recreativa (que inclou pesca submarina, des e terra i des d’embarcació) y 277 embarcacions professionals en total (entre les quals 230 d'arts menors i 34 d'arrossegament).