torna

Detall de la notícia

Imatge 5271413

La presidenta Armengol i el conseller March lliuren els Premis Extraordinaris de Formació Professional de Grau Superior a catorze alumnes de les Illes Balears

Els objectius d’aquests guardons són potenciar la FP i reconèixer la trajectòria acadèmica i l’esforç de l’alumnat

La presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antonio Baos, han lliurat avui els Premis Extraordinaris de Formació Professional de Grau Superior de les Illes Balears corresponents al curs 2020-2021 a catorze alumnes de dotze centres de les Illes Balears. L’acte de lliurament s’ha duit a terme a la capella del Consolat de Mar, on han estat presents els alumnes, acompanyats per familiars, representants dels seus centres educatius i representants de les empreses on varen dur a terme les pràctiques.

Aquests guardons es lliuren als alumnes que han demostrat un rendiment brillant en els seus estudis, com també més maduresa professional. Un dels objectius d’aquests premis és potenciar la formació professional i reconèixer la trajectòria acadèmica i professional de qualitat basada en el treball, la dedicació i l’esforç de l’alumnat. Els guardonats han rebut un diploma de reconeixement i una dotació econòmica de mil euros amb la intenció de contribuir a les primeres despeses del seu desenvolupament professional o per continuar la seva formació.

La presidenta Armengol ha donat l’enhorabona als alumnes pel seu “esforç, rigor i disciplina”; a les seves famílies, “per haver-se involucrat en la seva formació,” i als professors, perquè “tenim un cos docent extraordinari”. Armengol també ha recordat el compromís del Govern amb la Formació Professional, que ha fet que des de l’any 2018 hagi augmentat un 35 per cent el nombre d’alumnes que trien aquesta opció. A més a més, ha animat els guardonats a seguir formant-se, innovant i experimentant durant tota la seva vida.

Per la seva banda, el conseller March ha destacat que aquests premis són un reconeixement a la cultura de l’esforç i ha destacat la importància de la formació contínua.

Durant l’acte, dos alumnes han parlat en nom de tots els premiats i han explicat la seva experiència. Antoni Marimon, premiat per la família professional d’Agrària ha dit que cursar una FP “t’aporta un ensenyament molt concret i sobretot una experiència vital que te fa créixer com a persona”. Per la seva banda, Laura Manera, de la família professional d’Informàtica i Comunicacions, ha explicat que el premi per ella ha significat que “tot esforç té la seva recompensa” i ha destacat que el fet que els FP siguin molt pràctics, “fan que sàpigues si allò en què faràs feina t’agradarà o no”.

Aquesta convocatòria anual, com a opció prèvia a la inscripció per presentar-se als Premis Nacionals de Formació Professional de Grau Superior que convoca el Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP), representa un incentiu per a tots els alumnes que volen confirmar la seva excel·lència en la preparació acadèmica.

Alumnes guardonats
Els alumnes guanyadors dels Premis Extraordinaris de Formació Professional de Grau Superior de les Illes Balears corresponents al curs 2020-2021 són els següents:

 • Lisa Benedetti, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional de Sanitat, de l’IES Marratxí.
 • Jesús María Martí Pons, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Electricitat i Electrònica, de l’IES Pasqual Calbó i Caldés.
 • Joana Maria Valls Pérez, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional de Serveis Socioculturals i a la Comunitat, del CIFP Son Llebre.
 • María Pilar López Escrich, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Administració i Gestió, del CIFP Juníper Serra.
 • Antoni Miquel Crespí Franch, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Activitats Físiques i Esportives, de l’IES Guillem Cifre de Colonya.
 • Laura Manera Sansó, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Informàtica i Comunicacions, de l’IES Manacor.
 • Antoni Marimón Monserrat, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Agrària, del CIFP Joan Taix.
 • Joan Miquel Gual Torres, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional de Comerç i Màrqueting, de l’IES Berenguer d’Anoia.
 • Luciana Yllanes Perea, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Hoteleria i Turisme, del CIFP Juníper Serra.
 • Gabriel Andrés Simó Guerrero, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Imatge i So, del CIFP Juníper Serra.
 • Miquel Àngel Marimón Monserrat, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional de Maritimopesquera, del CIFP Escola Nauticopesquera.
 • Maria Cabot Aguilar, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Imatge Personal, del CIFP Francesc de Borja Moll.
 • Adaya del Río Subiela, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional d’Arts Gràfiques, de l’IES Josep Maria Llompart.
 • Luis Alejandro Salazar Rengifo, Premi Extraordinari de Formació Professional de Grau Superior de la família professional de Transport i Manteniment de Vehicles, de l’IES Son Pacs.