torna

Detall de la notícia

Imatge 5264741

EL CEIP S'Olivera d'Eivissa guanyador del concurs nacional SuperReto Digicraft

\ ‘DigiCraft en el teu col·le’ és un programa de la Fundació Vodafone per a potenciar la formació en competències digitals d'alumnes entre 6 i 12 anys

 

El CEIP S'Olivera de Santa Eulària des Riu ha estat un dels guanyadors nacionals de la II Edició del ‘SuperReto DigiCraft’ de la Fundación Vodafone España. Ahir, varen rebre el guardó a l’acte celebrat a Madrid.

La classe de 5è del CEIP S’Olivera d’Eivissa va participar ahir en la SuperFinal Nacional, que es va celebrar a la seu de Vodafone a Madrid i a la que varen acudir els 10 equips guanyadors de les diferents Comunitats Autònomes.

El “SuperReto” consisteix en un concurs entre els estudiants de Primària, que formen part del programa ‘DigiCraft en el teu col·le’.

El col·legi guanyador d'aquesta final nacional ha estat la classe de 5èA del CEIP S'Olivera de Santa Eulària des Riu en la categoria de 9 a 12 anys amb el seu projecte ‘Crearboleitor’, una proposta innovadora que ha buscat solucions a la desforestació plantejant la creació d'un robot que planta arbres utilitzant la IA per a reconèixer la matèria orgànica. Amb el seu projecte, l'equip ha demostrat haver adquirit importants competències digitals com la gestió d'informació en la xarxa i la creació de continguts digitals, posant èmfasis en el bon ús de la tecnologia i d'altres competències transversals com la col·laboració.

D’aquesta edició han participat més de 3.000 alumnes i més de 2.000 docents de 600 centres de tot l’estar adherits al Programa.

Tecnologia i conscienciació mediambiental

Així, enguany ‘SuperReto DigiCraft’ s'ha vinculat al tema “Acció pel planeta”, i tots els projectes presentats han presentat solucions a un dels següents tres problemes mediambientals: l'extinció de les espècies, la contaminació o els incendis forestals. Les aules que han decidit presentar-se han hagut de resoldre el repte de manera grupal, de manera que la classe sencera ha hagut de crear de manera col·laborativa un invent que, en format maqueta, donés amb la solució. A més, per a complir amb els requisits, el projecte presentat havia de fer ús d'almenys un material tecnològic estudiat durant el curs DigiCraft.

DigiCraft és una iniciativa de la Fundació Vodafone Espanya que, mitjançant la col·laboració amb les Conselleries d'Educació de les Comunitats Autònomes, es presenta a les aules com un itinerari formatiu que pretén despertar en l'alumnat l'interès pel món digital, ampliant les seves competències digitals a través del joc i l'experimentació.

A l’actualitat, 14 centres de primària participen del projecte DigCraft, 10 a Mallorca, 3 a Eivissa i 1 a Formentera.