torna

Detall de la notícia

Imatge 5261193

El ParcBit acollirà aquest divendres, en el marc del seu 20è aniversari, el Congrés Internacional de Parcs Científics i Tecnològics

Sota el lema 'Innovació per al desenvolupament sostenible, un nou model és possible i necessari', l'esdeveniment citarà experts i gestors d'aquests pols de coneixement

El ParcBit acollirà el 10 de juny la XX Conferència Internacional de l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE) en la qual directius d'empreses de l'àmbit de la sostenibilitat i la tecnologia, així com representants de parcs científics i tecnològics de l'àmbit nacional i internacional, indagaran en com contribuir des dels territoris i les administracions a la creació d'un nou model econòmic més flexible i sostenible. La seva intenció és fomentar des dels parcs científics i tecnològics noves oportunitats per a una economia basada en el coneixement, la diversificació i la resiliència.

La benvinguda institucional comptarà amb el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i amb el president de l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya, Felipe Romera.

La conferència inaugural serà impartida pel Dr. Carles Manera, historiador i economista, i versarà sobre el paper dels parcs i els districtes tecnològics com a eines per diversificar l'economia prenent com a exemple el cas de les Illes Balears.

A continuació, se celebrarà una taula rodona sobre oportunitats de desenvolupament sostenible en la nova era de la digitalització. En la taula prendran part Toni Ballester, CEO del Grup Estel Enginyeria i Obres; José Aragoneses, CEO de Wireless DNA; Santi Camps, CEO i fundador de Mabrian i Joan Perelló, CEO de Sanifit, totes elles empreses de l'entorn del ParcBit.

Posteriorment, representants de parcs científics i tecnològics membres d'APTE, conversaran sobre el paper dels parcs científics i tecnològics com a palanca de la recuperació en el nou model econòmic. La taula de debat comptarà amb Sonia Verd, responsable del Parc tecnològic d'Astúries; Carmen Crespo, delegada territorial del CentreBit Menorca; Maria Terrades, directora del Parc Científic de Barcelona; Elisabet Jordà, directora del Parc UPC i XPCAT.

També es comptarà amb la perspectiva internacional que aportaran Justyna Adamska, sotsdirectora del Poznan Science and Technology Park (Polònia) i Faruk Inaltekin, director general de Bilkent Cyberpark (Turquia).

Per finalitzar, es farà lliurament del Premi a la millor Pràctica en Parcs Científics i Tecnològics d'APTE 2022, i dels reconeixements als parcs més actius de la Xarxa de Tècnics durant 2021. Després d'això, es traspassarà la bandera al parc amfitrió de la XXI Conferència Internacional APTE 2023 que se celebrarà al Parc Científic i Tecnològic de Tenerife (PCTT) i que abordarà l'impacte que tindran els mons virtuals, la intel·ligència artificial i la seguretat i privadesa de les transaccions mitjançant el blockchain en la societat i en l'economia.

Per consultar-se més informació en la web de la Conferència: https://www.apte.org/xx-apte-international-conference