torna

Detall de la notícia

Imatge 4929472

VIII Viquimarató de la Llengua Catalana

La Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, conjuntament amb altres governs i institucions del domini lingüístic català, va participar en l’organització de la VIII Viquimarató de la Llengua Catalana, en què diversos voluntaris varen ampliar amb referències fiables articles relacionats amb la llengua catalana a la Viquipèdia. 

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure col·laborativa que ofereix en línia i de forma gratuïta continguts de qualitat sobre diverses temàtiques, editada totalment per voluntaris que utilitzen fonts de referència fiables per millorar les entrades de la publicació. Actualment, la Viquipèdia en català ocupa un lloc destacat tant pel nombre d’entrades com per la qualitat que presenten.

El tema que es va proposar treballar a la Viquimarató 2021 va ser la música feta en català. En definitiva, es tractava de completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullin informació sobre música en català, proposar la creació d’articles nous sobre la matèria i traduir a diferents llengües continguts ja existents. 

La Viquimarató s’organitza en un format en línia, cosa que afavoreix la participació i l’aportació de tots els territoris catalanoparlants.