torna

Detall de la notícia

Imatge 4791003

Govern i Consell signen l'acord per a la creació del CentreBit Eivissa

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i el conseller eivissenc d’Innovació, Transparència, Participació i Transports, Javier Torres, han signat avui un acord segons el qual el Govern de les Illes Balears i el Consell d’Eivissa es comprometen a la creació a l’illa d’una nova delegació de la Fundació Bit; el CentreBit Eivissa.

El CentreBit Eivissa s’ubicarà a les instal·lacions de l’antic quarter de sa Coma, en els termes de Sant Antoni de Portmany i de Santa Eulària des Riu. L’acord preveu la rehabilitació d’aquest espai per allotjar els serveis de suport d’innovació tecnològica que la Fundació Bit gestiona.

Segons han manifestat les parts signants, el futur CentreBit Eivissa permetrà oferir als emprenedors i a les pimes d’Eivissa un entorn de qualitat per afavorir la creació d’empreses innovadores, així com activitats i iniciatives innovadores basades en el coneixement i la tecnologia que permetran millorar la competitivitat i el teixit empresarial de les Pitiüses i del conjunt de les Illes Balears.

El conseller Miquel Company ha posat en valor la coordinació institucional per tal d’impulsar a Eivissa l’estratègia de diversificació del model social i econòmic en què el Govern fa feina per al conjunt de la Comunitat Autònoma. “Vull remarcar la importància que la Fundació Bit vagi a tenir per fi una seu a Eivissa. És una demanda històrica i confiam que, com ha succeït amb les altres seus, serveixi no només per impulsar les empreses de base tecnologia que ja existeixen sinó que ajudi a la creació de noves 'start-up' i empreses tecnològiques. A més, aquesta iniciativa encaixa perfectament amb l'estratègia de diversificació del model econòmic del Govern de les Illes Balears”, ha dit Company.

Per la seva part, el conseller Javier Torres ha destacat que comptar amb un Centre Bit a Eivissa suposa «un salt qualitatiu molt important per a l’illa perquè aportarà valor afegit a l’economia eivissenca». «Aquest Centre Bit servirà per crear sinergies amb altres sectors, sobretot amb el turístic, i per crear nous models de negoci. És una infraestructura molt important que esperam que es desenvolupi a curt termini», ha manifestat el conseller insular d’Innovació.

El CentreBit Eivissa s’ubicarà de forma inicial a la primera planta del pavelló 101 de sa Coma i es preveu que en una segona fase es creï també, allà mateix, un nou edifici al pavelló 103. Els costs de les obres de rehabilitació de l’edifici de sa Coma, que s’aportaran des de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i des del Consell Insular d’Eivissa, podran ser sufragats, en part, a través dels fons procedents de la Unió Europea, en concret del programa FEDER.

Recursos

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura també es compromet a aportar altres recursos necessaris per a la posada en funcionament del CentreBit, com puguin ser el mobiliari, els equipaments, el Centre de Processament de Dades o els serveis de telecomunicacions. El conveni en què es concretaran les tasques i aportacions de cada part es firmarà en les pròximes setmanes.

Així mateix, la Fundació Bit, com a ens executor de l’estratègia d’innovació del Govern de les Illes Balears, s’encarregarà de la gestió del CentreBit Eivissa des d’on oferirà el seu programa de suport a l’emprenedoria de base tecnològica; #Emprenbit; els serveis avançats d’innovació per a empreses (internacionalització, recerca de socis, oportunitats a Europa...) o els serveis de digitalització, entre d’altres.

En aquest sentit, cal recordar que, des de maig de 2020, la Fundació Bit ja està oferint els seus serveis a les empreses de l’illa a través de l’espai virtual «Districte 07800» de l’Ajuntament d’Eivissa, i que la creació d’aquesta nova delegació de la Fundació Bit, que s’afegeix al ja consolidat CentreBit Menorca, és una reivindicació històrica a les Pitiüses, que no compten encara amb cap infraestructura de suport a l’emprenedoria de base tecnològica.

Amb la creació del CentreBit Eivissa, el Govern de les Illes Balears dona una passa més cap a un nou model econòmic més diversificat, sostenible, resilient i orientat cap a la creació d’ocupació de qualitat.