torna

Detall de la notícia

Imatge 4576223

La DGPL organitzarà una nova convocatòria de proves de nivell de llengua catalana a final d'estiu

Malgrat les dificultats, es mantenen les dues convocatòries anuals habituals

Quan encara no ha acabat la convocatòria de proves de llengua catalana de gener, la Direcció General de Política Lingüística anuncia la segona convocatòria d’enguany a final d’estiu. Tot i que normativament només s’ha de fer una convocatòria anual, la Direcció General té la voluntat de mantenir les dues convocatòries anuals que es fan habitualment.

En la convocatòria de gener, que encara no ha acabat, s’han convocat proves dels sis certificats que s’expedeixen, a diferència dels dos darrers anys, en què només es convocaven quatre certificats. D’altra banda, s’ha garantit la prova oral a tothom, i no tan sols als qui han aprovat la part escrita, a fi de garantir una avaluació correcta de la competència lingüística. Convé recordar, a més, que els exàmens s’han fet a sis localitats diferents i que s’hi han inscrit més de 8.000 persones.

D’altra banda, organitzar les proves en la situació sanitària actual ha suposat un gran esforç, ja que s’ha posat en marxa un estricte protocol de seguretat que ha demostrat ser eficaç perquè no hi hagut constància de cap contagi. A més, s’ha fet una segona crida extraordinària per fer la prova oral, a fi de donar resposta a la situació excepcional viscuda per la pandèmia. Aquesta convocatòria extraordinària va dirigida a tota aquella gent que, pel motiu que fos, no s’havia pogut examinar de la part oral.

L’increment de les feines necessàries per organitzar les proves en les circumstàncies actuals i la segona crida per poder fer la prova oral, que es durà a terme el dia 25, han obligat a modificar el calendari de la convocatòria de gener i posposar les dates de finalització d’aquesta convocatòria. És per això que les properes proves, que no estaven convocades, no es podran dur a terme abans de l’estiu i s’hauran de retardar unes setmanes, ja que no hi ha temps material per organitzar-les abans. S’ha de tenir en compte que en circumstàncies normals el marge de temps entre les dues convocatòries és molt estret.

Malgrat les dificultats i els contratemps, la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha declarat que “tenim clar que, en aquests moments de crisi econòmica i sanitària, s’han de fer tots els esforços possibles per atendre les necessitats dels ciutadans”.