torna

Detall de la notícia

Imatge 4486433

Autoritzat el Conveni amb l'Ajuntament d'Inca per a la construcció del nou CEIP del municipi

\ La inversió prevista per al nou CEIP Inca és de 5,1 milions d’euros i serà una realitat el curs 2022/2023

\ Mitjançant aquest conveni l’Ajuntament avançarà els doblers i Educació els hi tornarà durant els propers 8 anys  

El Consell de Govern ha autoritzat avui el Conveni de col·laboració entre l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) i l’Ajuntament d’Inca per al finançament i l’execució de les obres de construcció d’un nou centre d’educació infantil i primària (CEIP) al municipi d’Inca, per un import de 5,1 milions d’euros.

Aquest conveni arriba després de mesos de negociacions entre la Conselleria d’Educació, Universitats i Recerca i l’Ajuntament d’Inca amb la finalitat de cobrir les necessitats d’escolarització que té el municipi.

Cal recordar que des del passat 2017, any en què es va crear el centre, l’alumnat del nou CEIP Inca estudia de manera provisional entre el CEIP Ponent i l’escoleta Toninaina del municipi.

La conjuntura econòmica actual de la comunitat autònoma implica la recerca i l’estudi de mecanismes de finançament efectiu de les obres necessàries per donar resposta a l’interès públic educatiu, la qual cosa implica aconseguir la màxima col·laboració possible dels municipis.

Un nou CEIP de més de 5 milions d’euros
Aquesta col·laboració es materialitza en un conveni de 5,1 milions d’euros que permetrà la construcció del nou CEIP Inca. S’ha estipulat que el consistori avançarà íntegrament l’import durant el propers dos anys i que la Conselleria d’Educació el retornarà en un termini de 8 anys.  

En termes generals, l’IBISEC es compromet a redactar el projecte per a la construcció del CEIP, en un termini màxim de 6 mesos. A continuació, serà l’Ajuntament d’Inca el responsable d’adjudicar i supervisar les obres, que podrien començar durant l’estiu de 2021.

Les previsions apunten que el nou CEIP serà una realitat el curs 2022/2023.