torna

Detall de la notícia

Imatge 4451703

Francina Armengol visita les obres del nou CEIP Sant Ferran a Formentera

Les obres compleixen els terminis i la nova escola serà una realitat per al proper curs 2021-2022

El CEIP i l’escoleta municipal suposen una inversió conjunta de gairebé set milions d’euros

Avui la presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la presidenta del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, i del conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha visitat les obres del nou centre d’educació infantil i primària i de la nova escoleta de Sant Ferran de Formentera. També han assistit a l’acte la delegada d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, i representants de l’equip directiu i de l’associació de mares i pares del centre.

Les obres avancen a bon ritme i es compleixen els terminis de construcció establerts. Tot indica que la nova escola i l’escoleta seran una realitat per al proper curs 2021-2022.

La presidenta s’ha mostrat molt satisfeta de com han avançat les obres i ha agraït la col·laboració del Consell Insular de Formentera, que es fa càrrec de la inversió en l’escoleta municipal.

Armengol ha refermat el compromís del Govern amb l’educació en un any especialment difícil i ha avançat que el projecte de Pressupost de la Comunitat aprovat pel Govern per l’any 2021 preveu que la inversió en educació sigui la més alta de la història. «Invertir en educació és invertir en el nostre futur i enguany, a més, és fer de les escoles un espai segur», ha afegit. En aquest sentit, la presidenta ha volgut agrair l’esforç de tota la comunitat educativa i en especial dels infants per complir les normes i fer de l’escola un espai segur.

Un nou centre d’educació infantil i primària de gairebé set milions d’euros

El projecte del nou col·legi i de l’escoleta ha estat redactat per l’IBISEC i preveu un centre de dues línies amb sis unitats per a educació infantil (3 a 6 anys) i dotze unitats per a educació primària (6 a 12 anys) per a un total de 450 alumnes. El centre s’ubica a una parcel·la d’11.037 m2, situada als afores del nucli de Sant Ferran, al costat de la futura escoleta municipal, que comptarà amb dues línies amb sis unitats per a 74 alumnes (0 a 3 anys).

L’edificació té forma de pinta, amb un cos paral·lel al vial d’accés on s’ubiquen els espais administratius, així com el menjador del CEIP i de l’escoleta, que es poden fer servir d’aules matineres per rebre els alumnes i de sales d’actes vinculades al carrer.

Els espais de primària es distribueixen en tres pavellons, el primer dels quals recull els espais comuns: biblioteca, aula informàtica, sala de professors i aula polivalent, així com les aules de suport i petit grup, i als dos altres pavellons s’ubiquen les dotze aules tipus. La tipologia del bloc d’aulari de primària en planta és la de passadís central amb aules a cada costat.

El porxo d’educació infantil i de l’escoleta separa els espais d’esbarjo d’aquests nivells del pati de primària. Aquest porxo fa també d’element de comunicació entre els patis de l’escoleta i d’educació infantil. El gimnàs del CEIP s’ubica al fons d’aquests mòduls.

La construcció del centre d’educació infantil i primària (6+12) l’assumeix la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, i la de l’escola d’educació infantil municipal, el Consell Insular de Formentera. En total, les obres suposen una inversió de 6.708.234 €.

Actualment, el CEIP de Sant Ferran té 328 alumnes i es troba ubicat a un solar que no en permet l’ampliació. Per això, es va elaborar un projecte de nou centre, qualificat com a prioritari en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 de la Conselleria. Aquesta actuació, de 6,7 milions d’euros, és una de les obres previstes en aquest Pla per a totes les illes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

L’obra està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins el Programa Operatiu FEDER/ESE 2014-2020.