torna

Detall de la notícia

Imatge 4264892

El Govern i l'Ajuntament d'Inca signen un acord per a la incorporació del municipi a les ajudes extraordinàries al treball autònom

El consistori aportarà 100.000 euros a la convocatòria de l’Executiu, i sumen 326.944 euros amb les aportacions del Govern i el Consell

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el batle d’Inca, Virgili Moreno, han acordat aquest dimecres que el municipi es compromet a aportar 100.000 euros a la convocatòria del Govern d’ajudes extraordinàries per a persones treballadores autònomes.

Inca se suma d’aquesta manera, als convenis que signen els municipis de mesures per al reinici i al manteniment del treball autònom, aprovades recentment en mesa de Diàleg Social. Fins al moment han signat tres municipis: Inca, Alcúdia i Marratxí, tot i que en els propers dies s’hi aniran adherint nous municipis.

L’Ajuntament d’Inca incrementarà així la quantitat que es podrà repartir en aquest municipi, i que suma 326.944 euros. A més de les aportacions municipals, els Govern aporta 170.526 euros i el Consell de Mallorca, altres 56.418. Així, en total, el municipi comptarà amb més de mig milió d’euros a repartir en ajudes no retornables per als treballadors autònoms de la ciutat.

A més del conseller i el batle, a la signatura de l’acord hi han assistit la directora general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, Vanessa Rosselló i els tinents de batle, Alice Weber i Gori Ferrà; juntament amb la regidora d'Innovació i empresa, María José Fernández, i el regidor de Comerç, Miguel Ángel Cortés. Així mateix, durant la trobada, les principals associacions empresarials del municipi, Associació de Comerciants i Restauradors, Activa’t Inca i Empenta, han tingut també l’oportunitat de conèixer de primera mà les bases principals d’aquesta convocatòria de subvencions.

 

AJUDES DE FINS A 3.000 EUROS

L’objectiu d’aquest paquet de mesures és ajudar els autònoms i autònomes a reiniciar la seva activitat un cop s’ha iniciat el procés de desescalada. S’hi poden presentar dos tipus de persones treballadores autònomes: aquelles que treballen tot l’any, però s’han vist afectades per la declaració de l’estat d’alarma i els coneguts com treballadors autònoms de temporada que enguany no hagin pogut iniciar la seva activitat.

L’import dels ajuts oscil·la en funció de si tenen o no persones treballadores contractades a càrrec seu: en cas de no tenir-ne, l’ajuda és de 2.000 euros; en cas de tenir-ne una o dues, 2.500 euros; i en cas de tenir-ne més de dues, 3.000 euros. A més, es tracta d’un ajut compatible amb la prestació extraordinària per cessament d’activitat aprovada pel govern central i amb haver fet un ERTO.

Els ajuntaments tenen fins al 15 de juliol per adherir-se al paquet de mesures urgents presentades la setmana passada. El Govern espera que la convocatòria, amb un pressupost inicial d’11,4 milions d’euros, arribi, amb les aportacions dels municipis a superar els 15 milions d’euros.