torna

Detall de la notícia

Imatge 4264881

El Govern i l'Ajuntament d'Alcúdia signen un acord per a la incorporació del municipi a les ajudes extraordinàries al treball autònom

El consistori aportarà 400.000 euros a la convocatòria de l’Executiu, i sumen 562.595 euros que beneficiaran a prop de 250 persones autònomes d’Alcúdia

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, han signat aquest dilluns un acord pel qual el municipi es compromet a aportar 400.000 euros a la convocatòria del Govern d’ajudes extraordinàries per a persones treballadores autònomes.

 

Alcúdia se suma d’aquesta manera, als convenis que signen els municipis de mesures per al reinici i al manteniment del treball autònom, aprovades recentment en mesa de Diàleg Social. Fins al moment han signat Alcúdia i Marratxí, tot i que en els propers dies s’hi aniran adherint nous municipis.

 

L’Ajuntament d’Alcúdia incrementarà així la quantitat que es podrà repartir en aquest municipi, i que suma 562.595 euros. A més de les aportacions municipals, els Govern aporta 122.174 euros i el Consell de Mallorca, altres 40.421. Així, en total, el municipi comptarà amb més de mig milió d’euros a repartir en ajudes no retornables, que podran beneficiar prop de 250 persones autònomes del municipi.

 

A més del conseller i la batlessa, a la signatura de l’acord hi han assistit la directora general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, Vanessa Rosselló, i el regidor de Relacions Institucionals, Gabriel de Hevia.

 

AJUDES DE FINS A 3.000 EUROS

 

L’objectiu d’aquest paquet de mesures és ajudar els autònoms i autònomes a reiniciar la seva activitat un cop s’ha iniciat el procés de desescalada. S’hi poden presentar dos tipus de persones treballadores autònomes: aquelles que treballen tot l’any, però s’han vist afectades per la declaració de l’estat d’alarma i els coneguts com treballadors autònoms de temporada que enguany no hagin pogut iniciar la seva activitat.

 

L’import dels ajuts oscil·la en funció de si tenen o no persones treballadores contractades a càrrec seu: en cas de no tenir-ne, l’ajuda és de 2.000 euros; en cas de tenir-ne una o dues, 2.500 euros; i en cas de tenir-ne més de dues, 3.000 euros. A més, es tracta d’un ajut compatible amb la prestació extraordinària per cessament d’activitat aprovada pel govern central i amb haver fet un ERTO.

 

Els ajuntaments tenen fins al 15 de juliol per adherir-se al paquet de mesures urgents presentades la setmana passada. El Govern espera que la convocatòria, amb un pressupost inicial d’11,4 milions d’euros, arribi, amb les aportacions dels municipis a superar els 15 milions d’euros.