torna

Detall de la notícia

Imatge 4119814

La conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball informa per videoconferència a més de 190 graduats socials, advocats, i gestories com procedir en els ERTO

El conseller Negueruela ha atès a tots els dubtes i consultes que li han plantejat els assistents durant més de dues hores

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha mantingut aquesta tarda una videoconferència amb més de 190 graduats socials, advocats i treballadors de gestories per a explicar i informar sobre com procedir a partir d'ara en els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que puguin presentar-se a les Illes Balears per a fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19. 

Negueruela, que ha comparegut acompanyat de la directora general de Treball, Virginia Abraham, i del director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, ha reconegut que ens trobem davant “dies difícils, amb molts dubtes” i ha recordat que el Govern facilitarà al màxim tots els ERTO que es vagin presentant.

El conseller ha recordat a tots els participants en la videoconferència la necessitat de facilitar que tots els ERTO siguin considerats de força major, a causa de la crisi generada per l'extensió del COVID-19. En aquesta línia, Negueruela ha destacat que el “coronavirus tindrà un efecte temporal”, per la qual cosa quan es reverteixi la situació conclouran les circumstàncies que han provocat aquestes declaracions de força major.

En aquesta línia, el conseller de Treball, que ha atès a tots els dubtes i consultes que li han plantejat els assistents a la videoconferència durant més de dues hores, ha recordat que el Govern i els agents econòmics i socials han acordat aquesta mateixa setmana que, atesa l'extraordinària situació que sofreix el mercat laboral, per part de l'autoritat laboral no se sol·licitaran els informes d'Inspecció de Treball, potestatius de la CAIB per a autoritzar un ERTO a causa de força major.

Aquest acord permetrà atendre la principal preocupació del Govern, que és protegir tan aviat com sigui possible als treballadors, per a evitar acomiadaments i que cobrin prestacions quan abans millor. Gràcies al Decret llei de l'Estat, les empreses que tramitin els ERTO a causa de força major podran beneficiar-se de bonificació de les quotes.