torna

Detall de la notícia

Imatge 4117750

COVID-19: Govern i UIB aposten per l'ajornament de les PBAU, respectant el districte únic i perjudicant el mínim possible a l'alumnat

Demà, dimecres, tendrà lloc la Conferència Sectorial d’Educació amb totes les comunitats autònomes i el Ministeri

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, s’han reunit avui mitjançant videoconferència per acordar una posició comuna sobre les Proves de Batxillerat d’Accés a la Universitat (PBAU). A la reunió han participat per part del Govern, la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluis Pons, i el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante.

Per part de la UIB han assistit a la reunió, la vicerectora d’estudiants, Rosabel Rodríguez, el vicerector de docència, Juan Frau, i el director del secretariat Tècnic d’Accés a la Universitat, Joan Antoni Mesquida.

Tant Govern com UIB estan d’acord en que resulta convenient ajornar les PBAU degut a la situació plantejada per l’estat d’alarma, i posant per damunt de tot afavorir els estudiants de segon de batxillerat, que s’han de presentar a les proves, de manera que es vegin perjudicats el mínim possible. A més, es considera que aquest ajornament no ha de suposar en cap cas modificar el districte únic.

Martí March ha destacat que aquesta postura és compartida per part de la majoria de les comunitats i que “evitar les injustícies i intentar que la situació sigui el més equitativa possible per l’alumnat ha de ser el nostre objectiu”.

Per la seva banda, Llorenç Huguet, ha manifestat que “és molt important estar coordinats en aquesta matèria en uns moments tan complicats”. A més, ha fet un especial esment al fet “que haver de modificar les proves no ha de suposar un motiu per rompre el districte únic”.

Aquesta posició serà la que es defensarà per part del conseller d’Educació, Universitat i Recerca a la reunió de la Conferència Sectorial d’Educació prevista per a demà dimecres amb el Ministeri i totes les comunitats autònomes.