torna

Detall de la notícia

Imatge 4114666

El conseller Negueruela acorda amb els agents econòmics i socials reduir els tràmits per agilitzar al màxim els Expedients de Regulació Temporals d'Ocupació per força major

El Govern posa a disposició una atenció telefònica 900 101 798 per resoldre dubtes sobre les mesures econòmiques i laborals per ajudar a pal·liar els efectes del Covid19 

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s’ha reunit avui amb els màxims representants de CCOO (José Luis García), UGT (Alejandro Texias), CAEB (Carmen Planas) i PIMEM (Jordi Mora) per acordar mesures que agilitzin al màxim la tramitació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per causa de força major, i permetre així que els treballadors puguin acollir-se, quan abans, a les prestacions i mesures recollides en el Reial Decret Llei 8/2020 de mesures urgents extraordinàries per front a l’impacte econòmic i social del COVID-19.

En concret, Govern i agents econòmics i socials han acordat que, atesa l’extraordinària situació que pateix el mercat laboral, per part de l’autoritat laboral no se sol·licitaran els informes d’Inspecció de Treball, potestatius de la CAIB per autoritzar un ERTO per causa de força major.

Amb la intenció d’obtenir una visió de l’aplicació de les mesures de regulació temporal, l’autoritat laboral, tot respectant els aspectes protegits per la legislació de protecció de dades de caràcter personal, posarà en coneixement dels agents econòmics i socials més representatius la relació de les empreses que s’hagin acollit a les mesures de regulació temporal extraordinària recollides al Reial Decret esmentat.

El conseller Iago Negueruela ha indicat que aquest acord permet atendre la principal preocupació del Govern, que es protegir tan aviat com sigui possible els treballadors, per evitar acomiadaments i cobrin prestacions quan abans millor. Gràcies al Decret Llei de l’Estat, Negueruela recorda que les empreses que tramitin l’ERTO per causa de força major podran beneficiar-se de bonificació de les quotes.

Telèfon d’atenció a empreses i treballadors

D’altra banda, les conselleries de Model Econòmic, Turisme i Treball, i la d’Administracions Públiques i Modernització, han posat en funcionament el servei telefònic 900 101 798 amb l’objectiu de contribuir a resoldre dubtes sobre les mesures econòmiques i laborals per ajudar a pal·liar els efectes del virus. L’horari d’atenció al públic és de 8 a 20 hores, de dilluns a divendres. Així mateix, també es pot consultar el web http://www.caib.es/sites/coronaviruseconomia/ca/portada/?campa=yes on hi ha informació en el mateix sentit.

Des d’ambdues conselleries es prega als mitjans de comunicació contribueixin a divulgar aquestes vies de contacte, que permetran agilitzar tramitacions en molts de casos.