torna

Detall de la notícia

Imatge 4114502

El Govern recorda que les empreses no poden acomiadar i explica les alternatives d'actuació legal davant la gravetat de la situació d'emergència extraordinària

El conseller Negueruela recorda que els treballadors tenen dret a no ser acomiadats, i recorda que el procediment legalment establert és l’Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s’ha reunit amb els agents econòmics i socials per recordar que les empreses no poden acomiadar els treballadors a causa de la situació causada pel COVID19, sinó que s’han d’acollir a fórmules i procediments legalment establerts per reduir els efectes negatius d’aquestes circumstàncies extraordinàries.

En aquest sentit, el conseller ha recordat que es tracta d’una situació complicada tant pels treballadors i treballadores, com per a persones autònomes i les empreses, i ha agraït tot l’esforç que s’està fent per part de tots per fer front a la situació.

No obstant, ha recordat que malgrat hi ha una situació d’emergència extraordinària, les empreses poden recórrer únicament a Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) per garantir els llocs de feina, que queden “temporalment suspesos”.

En aquest sentit, l’ERTO pot ser també per causa de força major en el cas d’aquelles empreses subcontractades que depenen d’una altra que ha hagut de tancar per força major. En el cas d’aquestes contractes, l’ERTO també serà per causes de força major.

Així mateix, també es pot cursar un ERTO en aquells sectors on s’acrediti una caiguda de la producció. En aquest cas, l’expedient és un ERTO motivat per caiguda e la producció, que té el seu procediment de tramitació propi.

El conseller recorda que, en tots els supòsits, se suspèn temporalment el contracte, però no es perden els drets de les persones treballadores un cop es reprengui l’activitat.

Finalment, Negueruela ha recordat que en el cas de les empreses que tenen una contracta amb el pagament garantit per part d’una administració, els treballadors hauran de percebre un permís retribuït, i no hi cap la possibilitat d’ERTO. També ha indicat, per tranquil·litat de les empreses, que els expedients tenen un efecte retroactiu, per la qual cosa ha demanat a les empreses que s’informin bé i no precipitin decisions.

Missatge de tranquilitat

D’altra banda, el conseller ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat cap a les empreses, anunciant que l’Administració posarà tots els mecanismes al seu abast tant per resoldre dubtes que es vagin generant com per agilitzar la tramitació dels expedients. En aquest sentit, ha indicat que tant Inspecció de Treball com la pròpia Conselleria posarà mitjans per assessorar i ajudar a agilitzar tot el procediment.

Així mateix, també ha recomanat a les empreses que es posin en contacte amb els seus serveis d’assessoria i gestors per posar en marxa cada procediment.

 

Si voleu consultar la roda de premsa sencera, ho podeu fer aquí: https://www.youtube.com/watch?v=riNdr3QmVz4#action=share