torna

Detall de la notícia

Imatge 4076128

L'empresa Numat MedTech guanya el Premi EmprenedorXXI que reconeix l'empresa més innovadora de les Illes Balears

L’empresa  Numat MedTech ha estat la guanyadora de la tretzena edició dels Premis EmprenedorXXI de Balears de CaixaBank. L’activitat de l’empresa se centra en el desenvolupament de biomaterials innovadors i tractament de superfície per a dispositius anatòmics com implants dentals, pròtesis ortopèdiques i dispositius per a l’emplenat, reconstrucció i regeneració de l’os.

El vicepresident de les Illes Balears i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, han lliurat els guardons aquest matí al CaixaFòrum de Palma, juntament amb representants de Caixabank, Oriol Rueda, i d’Enisa, Alvaro de Frutos.

Els Premis EmprenedorXXI tenen com a objectiu principal identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores de recent creació amb major potencial de creixement d'Espanya. Estan organitzats per CaixaBank, a través de DayOne, i coatorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d'ENISA, Empresa Nacional d’Innovació. També hi col·labora la Comunitat Autònoma a través de dos òrgans instrumentals, com són l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial), depenent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, i la Fundació Bit, depenent de la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització.

El vicepresident Yllanes ha destacat el canvi de discurs que s’ha observat en els projectes empresarials que s’han presentat als Premis EmprenedorXXI ja que “molts dels negocis han incorporat l’economia circular i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la seva estratègia”. Yllanes ha assegurat que “l’objectiu és impulsar l’emprenedoria i el creixement empresarial des d’un punt de vista sostenible”. En aquest sentit, ha anunciat que “l’IDI, en el seu paper d’acompanyament a persones emprenedores, té previst incorporar un servei d’assessorament per integrar els ODS en l’estratègia empresarial”.

Per la seva banda, la consellera Isabel Castro ha subratllat la importància de fer “esforços conjunts i coordinats per fomentar la innovació empresarial a les Illes”, tant des del propi sector privat com des de les administracions. “Amb aquesta finalitat, el Govern ha aprovat recentment un nou marc normatiu per al Parc Bit que cerca afavorir el desenvolupament de l’economia del coneixement i donar suport institucional a les iniciatives empresarials innovadores. Estic segura que moltes de les start-ups d’avui són les que determinaran el futur de les nostres illes, gràcies a la seva visió i també a la seva tenacitat”, ha afegit.

El premi per al guanyador, Numat MedTech, inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en un programa d’acompanyament internacional a Sillicon Valley o a la Universitat de Cambridge. Els finalistes d’aquesta edició han estat: Flip Food, empresa dedicada a la producció de begudes saludables; Hotelbreak, un marketplace de vendes d’experiències a hotels sense allotjament, i Modosmart, startup fundada amb l’objectiu de desenvolupar dispositius IoT i solucions per estalviar energia a llars i edificis.

Enguany, un total de setze empreses han estat seleccionades per als Premis EmprenedorXXI a Balears. Tot i no haver guanyat el guardó a l’empresa més innovadora de Balears, els participants poden optar encara a la categoria de millor empresa estatal dels sectors agroalimentari, salut, sènior, mobilitat, immobiliari i impacte social.