torna

Detall de la notícia

Imatge 4075381

Sus a la primera jornada de formació per a docents dels ecocentres sobre la Llei de residus

S’impartiran quatre cursos a Mallorca, un a Eivissa i un a Menorca

El centre de professorat de Palma Jaume Cañellas Mut va acollir dilluns la primera de les jornades de formació per al professorat dels ecocentres sobre l’aplicació de la Llei de residus en l’àmbit educatiu. L’activitat té com a objectius conèixer la normativa i obtenir recursos per fer activitats que hi relacionaran de manera transversal al currículum de cada un dels nivells educatius.

Es faran, en total, sis cursos: dos a Palma, un a Inca, un a Manacor, un a Eivissa i un a Ciutadella, on es preveu que participin una seixantena de persones. Aquesta formació és voluntària i s’adaptarà al context específic de cada illa pel que fa a la generació i gestió de residus.

La capacitació del personal docent en aquest tema es farà des de tres eixos diferents: la interpretació de la situació de crisi ambiental actual en clau complexa, valors ètics orientats a la manera de relacionar-se amb l’entorn i formes d’actuació que ajudin a situar els centres ecoambientals de les Balears al capdavant del canvi.

El Programa Centres Ecoambientals es va posar en marxa a través de les conselleries de Medi Ambient i d’Educació l’any 2004 amb l’objectiu d’impulsar l’educació ambiental en els centres educatius de les Illes Balears. Aquests han de dissenyar plans de treballs relacionats amb el medi ambient i integrar-los als seus currículums i plans d’estudi. En total, a Mallorca hi ha 87 centres adherits al programa; a Eivissa, 37; a Menorca, 15, i a Formentera, 3.