torna

Detall de la notícia

Imatge 3975955

Afers Socials i Esports garanteix els ajuts per facilitar el transport de material esportiu durant tota la legislatura

/ La Conselleria d’Afers Socials i Esports convoca ajuts de fins a 490.000 euros per als esportistes, els clubs esportius i les federacions esportives per facilitar-los el transport de material

/ L’import suposa un augment del 20 % respecte a la convocatòria anterior

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) ha publicat avui les bases de la convocatòria de la Conselleria de d’Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General d’Esports, d’ajuts als esportistes, els clubs esportius i les federacions esportives de les Illes Balears per facilitar-los el transport de material esportiu necessari, en cap cas dels esportistes, entre les Illes Balears, a la península, a les illes Canàries, a Ceuta i a Melilla, per assistir a les competicions oficials dels diferents calendaris federatius dels anys 2020, 2021, 2022 i 2023.

L’import màxim d’aquesta convocatòria és de 490.000 euros, amb 120.000 euros per any i 10.000 euros per al que resta de 2019, la qual cosa representa un augment del 20 % respecte a la convocatòria anterior (2017-2019). Amb aquesta convocatòria, se subvenciona el transport de material esportiu realitzat entre l’1 de novembre de 2019 i el 31 d’octubre de 2023.


L’objecte de la convocatòria és ajudar els esportistes, els clubs esportius i les federacions esportives de les Illes Balears a poder participar en les competicions oficials de l’àmbit de les Illes Balears, en les lligues d’àmbit autonòmic i estatal i en les competicions nacionals del calendari oficial i obligatori, sempre que no siguin de caràcter professional, mitjançant subvencions al transport únicament del material esportiu necessari per a la competició, entre les illes de la comunitat autònoma, a la península (Estat espanyol), a les illes Canàries, a Ceuta i a Melilla, dels clubs i els esportistes que s’hi hagin inscrit.

Entre les Illes Balears, se subvenciona el cost total del transport de material esportiu dels esportistes i els clubs esportius. Mentre que cap a la península, les illes Canàries, Ceuta i Melilla, l’import per subvencionar és el 50 % del cost del transport.

Se subvenciona el transport del material esportiu necessari per a la competició, no dels esportistes, i, en tot cas, s’inclou en l’objecte d’aquesta convocatòria el desplaçament del conductor dels cotxes, remolcs o camions amb els quals es fa el transport del material.

La subvenció inclou el transport de material esportiu específic d’atletisme, automobilisme, caça, ciclisme/triatló, columbicultura/columbofília, hípica/trot, motociclisme, pesca, piragüisme i vela, i tir amb arc / tir olímpic.

Poden ser beneficiaris d’aquestes subvencions:

a) Els esportistes, els clubs esportius i les federacions esportives de les Illes Balears inscrits en els Registre d’Entitats Esportives de les Illes Balears.
b) Els esportistes de les Illes Balears de les categories cadet, infantil, juvenil, júnior, sènior o absoluta que participin en les lligues d’àmbit autonòmic o estatal o en les competicions concretes del calendari oficial i obligatori, sempre que no tenguin caràcter professional.

El termini per presentar les sol·licituds és de quinze dies hàbils a partir de l’endemà de la realització del campionat, la prova esportiva o el partit.