torna

Detall de la notícia

Imatge 3975156

Arranca la World Travel Market a Londres amb l'objectiu balear de consolidar el mercat britànic

La delegació del Govern desplaçada a Londres amb motiu de la fira turística World Travel Market (WTM), amb la presidenta Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, al capdavant, han assistit a la jornada inaugural a la capital britànica, on han pogut comprovar de primera mà que el mercat britànic manté els bons resultats aconseguits en temporades anteriors.

En una situació marcada per la incertesa entorn del Brexit i la recent fallida del turoperador Thomas Cook, el segon mercat turístic en importància per a les Illes s'està comportant en 2019 tan bé com en anys precedents. El turisme britànic no sols manté les seves xifres respecte a 2018 sinó que fins i tot les millora: fins a setembre han arribat 3,37 milions de visitants del Regne Unit a Balears, un 1,95% més que en 2018, tal com ha ressaltat la presidenta Armengol. I la despesa ha pujat encara més, un 3,6%.

En paraules de la presidenta del Govern, aquest any  “s’ ha tancat una temporada turística molt bona, només el mes de setembre el turisme britànic ha augmentat un 12%”. Armengol ha recalcat que Balears continua treballant des de “la qualitat i la sostenibilitat” per aconseguir aquests resultats i ha detallat la campanya promocional que el Govern ha posat en marxa aquests dies a la capital britànica “apel·lant als sentiments”. Sota el lema “Always yours”, les Illes es promocionaran aquesta setmana a Londres mitjançant l'emissió de vídeos publicitaris en tres pantalles gegants situades estratègicament a la ciutat.

Armengol ha avançat que al llarg de la fira es mantindran diverses reunions amb turoperadors, aerolínies i patronals del sector turístic i ha anunciat que l'aerolínia Jet2 programarà 5.000 seients addicionals per al pròxim hivern cap a  Mallorca. De la mateixa manera, Menorca també veurà incrementades les seves connexions amb el Regne Unit en els pròxims mesos: Jet2 avançarà la temporada de 2020 a Setmana Santa i la prolongarà fins a octubre.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha destacat la necessitat d'impulsar una campanya promocional com l'executada aquests dies a Londres, apel·lant “als sentiments” i ha destacat que Balears ha superat la xifra de 600.000 turistes britànics al setembre després de registrar un augment en les arribades del 12% en aquest mes.

Negueruela ha avançat que ara el treball s'encamina a “potenciar els mesos d'hivern per a millorar la connectivitat i situar-nos en un entorn positiu en 2020”. En aquesta línia  Jet2 ha anunciat augments de seients cap a Balears. L'aeroport de Durham – Tees Valley iniciarà vols a Mallorca a partir de juliol de 2020, els primers a Espanya després de set anys d'absència. A més, l'agència de viatges JetsGo Holidays operarà un vol setmanal a Mallorca des del Regne Unit amb l'aerolínia Alba Star durant 10 setmanes.