torna

Detall de la notícia

Imatge 3973102

Tomeu Riera guanya l'Art Jove de Còmic 2019 amb "Conte de Nadal"

“Conte de Nadal” de Tomeu Riera Amengual, ha obtingut el primer premi del certamen Art Jove de Còmic 2019 que organitza l’ Institut Balear de la Joventut. El jove il·lustrador  rebrà 2.000,00 €  en metàl•lic i també 1.500,00 € en concepte  de drets d’autor anticipats per desenvolupar un còmic monogràfic. A més, l’ Institut Balear de la Joventut destinarà 2.500 euros per a la publicació del còmic a una editorial d’àmbit nacional.

El jurat va decidit concedir dos segons premis ex aequo per un import de  500 €  cada un  a  Jaume Font Rosselló per  “Alpha Knight”  i a Jaume Vadell i Lucía Pastor per “Desubicada”.

A la final del certamen i inauguració de l’exposició en el marc del festival “Còmic Nostrum” hi varen assistir la directora general d’Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, i el director de l’IB-Jove, Sebastià Lliteres.

L’exposició de l’obra dels dibuixants i guionistes finalistes del certamen de Còmic Art Jove 2019 que organitza l’ Institut Balear de la Joventut, es podrà visitar fins dia 15 de novembre en el marc del Festival Internacional del Còmic de Mallorca, Còmic Nostrum, en el passeig des Born (Palma).

També està exposat un fragment de l’àlbum “Bajo el cielo rojo de Marte”, de Gonzalo Aeneas, guanyador del certamen de Còmic Art Jove 2017.  

Els dibuixants i guionistes que disputaren la final foren  José Antonio Menes, Tomeu Riera, Jaume Font, Marina de los Ángeles Ferragut i Jofre Urgelés, Ana Sainz, Jaume Vadell i Lucía Pastor i José Ángel Gómez. 

El jurat va estar presidit per Alex Fito, dibuixant i director del Còmic Nostrum; i format pel dibuixant i director de l’editorial Autsaider, Juan Lassalle, Ata;  la dibuixant i il·lustradora Margalida Vinyes; el director de l’Editorial Dolmen, Vicente García i el guanyador del certamen de Còmic Art Jove 2017, Gonzalo Aeneas.