torna

Detall de la notícia

Imatge 3951934

L'Estat i les comunitats elaboraran una Estratègia Marc de Protecció al Consumidor 2020-2024

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha assistit avui a la Conferència Sectorial de Consum, presidida per la Ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Maria Luisa Carcedo a Madrid, que feia 7 anys que no es reunia. Una trobada en la qual han estat presents representants de totes les comunitats autònomes: consellers o responsables de l’àrea de consum.
 
El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha proposat als responsables autonòmics l’elaboració d’una Estratègia Marc de Protecció al Consumidor 2020-2024. El darrer es va aprovar pel període 2006-2009,  que s’adapti als nous canvis dels mercat, com pot ser la digitalització de l’economia o noves formes de comercialització de bens i serveis.

Així mateix, els participants també han abordat l’impacte que pot suposar la sortida del Regne Unit de la Unió Europea en relació amb les administracions de consum i les conseqüències per als interessos de consumidors i usuaris.  En aquest sentit la Ministra ha explicat que, a l’espera de conèixer les circumstàncies exactes de la sortida del Regne Unit, el cert és que, una vegada es faci efectiva la desconnexió, el Regne Unit es convertirà en un tercer país a l’hora d’avaluar i vigilar els seus productes i serveis posats a disposició dels membres de la Unió Europea.

La Conferència Sectorial de Consum es va constituir formalment el 12 de gener de 1987 amb l’objectiu d’assegurar la necessària coherència, coordinació i col·laboració entre l’Administració de l’Estat i les Comunitat Autònomes en matèria de consum.