torna

Detall de la notícia

Imatge 3914985

El servei de vigilància de la posidònia ha comprovat el fondeig de prop de 24.000 embarcacions en dos mesos


El conseller Mir celebra l’avanç en la presa de consciència social sobre la necessitat de conservar la planta marina

El Servei de vigilància de la posidònia ha informat que, des de l’inici de la posada en marxa enguany, dia 15 de maig fins al 20 de juliol, ha comprovat el fondeig de 23.887 embarcacions. D’aquestes, 2.479 s’han vist obligades a moure’s després que es comprovàs que estaven mal fondejades.

5.485 patrons han estat informats pel Servei sobre el contingut del Decret de posidònia. A més, 2918 embarcacions s’hi han posat en contacte per demanar assessorament sobre la idoneïtat de la ubicació on pensaven fondejar. El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha considerat aquesta dada com a «molt positiva» perquè «demostra una conscienciació creixent respecte la necessitat de conservar aquesta fanerògama marina».

Mir ha recordat que hi ha 15 embarcacions arreu de l’arxipèlag que es dediquen a donar aquest servei i ha afegit que es treballa amb diferents organismes i entitats, com són l’Ibanat o les reserves marines de les illes, per incorporar les seves embarcacions com a suport a les pròpies del Servei.

Cal recordar que si algú veu que una embarcació pugui estar fondejada sobre posidònia, és necessari telefonar a l’112 perquè traslladin la denúncia als Agents de Medi Ambient. En aquests dos mesos, el telèfon d’emergències ha rebut 107 cridades de denúncia.