torna

Detall de la notícia

Imatge 3908101

La Direcció General d'Emergències i Interior edita una guia d'educació viària per a l'alumnat de secundària

Avui s’ha impartit el curs de formació als policies locals que desenvolupen aquest programa en els centres educatius de Mallorca

La Direcció General d’Emergències i Interior, a través de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), acaba de publicar una nova Guia didàctica d’educació viària adreçada a totes les policies locals de les Illes Balears que donen formació en aquesta matèria.

Es tracta d’un manual dirigit a l’alumnat d’educació secundària obligatòria amb l’objectiu de prevenir, formar i conscienciar als joves de les Illes Balears sobre les conductes de risc a la via pública, les causes i les conseqüències dels accidents de trànsit, així com parlar de la importància de la responsabilitat i la solidaritat viària.

Els temes que es tracten són: la normativa de la bicicleta, els patinets elèctrics, els ciclomotors, el foment de l’ús del transport públic i la importància de la mobilitat sostenible, les conseqüències del consum de substàncies i les seves conseqüències en la conducció, entre d’altres.

La creació d’aquest manual té la finalitat d’oferir una eina útil i homogènia per a tots els policies locals de les Illes Balears que donen formació, amb l’objectiu de rebaixar l’alta xifra d’accidents de trànsit que cada any es produeixen.

Per a l’elaboració d’aquesta guia s’ha comptat amb la col·laboració de diferents policies locals dels ajuntaments de Sóller, Santanyí, Campos, Palma i Calvià, experts en temes d’educació viària, així com amb el suport de la Prefectura Provincial de Trànsit de les Illes Balears i la Direcció General de Trànsit.

Avui, en les dependències de la EBAP, s’ha impartit el curs de formació als policies locals que desenvolupen aquest programa en els centres educatius de Mallorca. Properament s’impartirà la formació als agents de les illes d’Eivissa i Formentera i de Menorca.