torna

Detall de la notícia

Imatge 3908075

La renovació de la torre de telecomunicacions del Puig de sa Cova Negra augmenta la connectivitat a Capdepera, Cala Rajada i Cala Mesquida

Ibetec posa també en funcionament una nova estació TetraIB a Sant Llorenç des Cardassar

 

Una nova torre de telecomunicacions al Puig de sa Cova Negra situada al municipi de Capdepera s’ha posat en funcionament per part de la Direcció General de Modernització i Administració Digital. Aquesta infraestructura, que suposa una inversió de 49.521,55€ + IVA i que es va licitar el passat mes de gener a l’empresa Elecnor, millora el servei de telefonia mòbil, TDT, internet, Policia Local i Protecció Civil, i Taxis, a més de augmentar el servei de comunicacions de seguretat i emergències TetraIB, als nuclis urbans de Capdepera, Cala Rajada, Cala Mesquida i sa Pedruscada.

A conseqüència de les fortes ratxes de vent causades pel temporal que Mallorca va viure el febrer de 2017, la torre va caure. El dia següent a la caiguda es va desmuntar la torre per després situar-hi unes infraestructures provisionals i així recuperar els diferents serveis afectats al municipi. Des d’aquell moment s'ha estat treballant en la creació d'una nova infraestructura definitiva que substituís a la caiguda.

 

A mitjans de juliol va finalitzar la instal·lació física i després es va procedir a col·locar el cablejat elèctric i de telecomunicacions, que ara ja és plenament operativa i disponible perquè es vagin traslladant gradualment els serveis tant públics com privats. Està previst que passin a fer ús d’aquest nova infraestructura en primer lloc els serveis de TDT, IB3 Ràdio, TetraIB i transport de dades, després els serveis de l'ajuntament de Capdepera (Policia Local) i per últim els d'empreses privades (telefonia mòbil i accés a Internet) i d'altres que milloraran la qualitat de les comunicacions a la zona.

 

Nova estació TetraIB a Sant Llorenç

 

D’altra banda, s’ha posat també en funcionament una nova estació TetraIB ubicada al municipi de Sant Llorenç des Cardassar per part d’Ibetec, dependent de la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització. La finalitat de les estacions TetraIB és oferir comunicacions segures al personal de les administracions públiques amb competències de seguretat i emergències de les Illes Balears, a més de permetre que els diferents cossos d’intervenció en situacions d'emergència puguin desenvolupar les seves tasques de forma coordinada.

La instal·lació d'aquesta estació de telecomunicacions TetraIB a Sant Llorenç des Cardassar, amb una inversió de 83,691,26€ + IVA, proporciona una millora en la cobertura del municipi i, per tant, en la seguretat de la ciutadania.