torna

Detall de la notícia

Imatge 3908062

El Govern i la UIB posen en comú els projectes de voluntariat en què col·laboren

Un d’aquests projectes és el Portal del Voluntariat de la UIB, una aplicació que posa en contacte actualment més de 150 entitats amb 400 persones interessades a col·laborar en projectes de voluntariat

La difusió i gestió del Portal del voluntariat de la UIB és un dels projectes en els quals col·laboren el Govern de les Illes Balears i l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la UIB. El portal és una de les principals apostes de la UIB per dinamitzar el voluntariat dins la comunitat universitària.

Així ho han compartit aquest divendres durant els primers contactes que han mantingut el secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado i la directora general de Participació Ciutadana i Voluntariat, Maria Amengual, amb el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable de la UIB, Antoni Aguiló i la coordinadora de l’OCDS, Ruth Escribano.

L’altra gran aposta d’aquests darrers anys ha estat l’impuls d’un programa de formació de voluntariat en l’àmbit universitari, que aborda temàtiques especialitzades com l’equitat de gènere, la sostenibilitat ecològica, salut, inserció social, migracions, gent gran, persones amb discapacitat o diversitat funcional, entre d’altres.

Durant la reunió, s’ha analitzat la importància cada vegada major que té el voluntariat dins el currículum professional d’una persona. I s’ha parlat dels avantatges que té l’anomenat Aprenentatge per Servei (ApS), que contempla pràctiques d’estudiants en projectes al servei de la comunitat. Una altra de les línies de feina a impulsar és el voluntariat europeu a través del Cos Europeu de Solidaritat.

La col·laboració entre Govern i UIB permet, a més, posar en marxa campanyes de difusió i divulgació del voluntariat, com és la Festa del Voluntariat, que se celebra aquest pròxim 26 de setembre al campus universitari.