torna

Detall de la notícia

Imatge 3880337

La consellera Pilar Costa referma el compromís del Govern per aprovar la nova Llei de consells insulars durant aquesta legislatura

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha refermat avui el compromís del Govern perquè la nova Llei de Consells insulars sigui una realitat durant aquesta legislatura, "tenint en compte que ja en tenim un esborrany i que durant la passada legislatura s'hi va fer molta feina", ha indicat la consellera, per afegir que "aquesta llei ha de permetre als consells poder funcionar com un ens autonòmic a l'hora de poder gestionar competències que els han estat transferides". Així mateix, Costa ha destacat que la vigent llei de consells és anterior a la modificació de l'Estatut d'autonomia l'any 2007, que va implicar la creació del Consell Insular de Formentera, i que per tant és necessari que la llei s'adapti a aquesta realitat. Per altra banda, ha afegit que cal que la nova norma neixi amb el màxim consens polític, institucional i dels diferents grups parlamentaris.

La consellera ha fet aquestes declaracions després de la trobada que ha mantingut aquest matí amb la presidenta del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, i en què també hi han participat la vicepresidenta, Ana Juan; la consellera insular de Cultura i Educació, Susana Labrador, i la consellera insular de Joventut, Participació Ciutadana i Noves Tecnologies, Vanessa Parellada.

Durant la reunió, també s'ha tractat sobre el compromís de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat per continuar amb l'impuls del projecte de reforma de Sa Senieta, l'espai que s'ha de convertir en la seu principal del futur Museu de Formentera. Cal destacar que una part de l'adquisició d'aquesta casa pagesa es va finançar a través de l'Impost de Turisme Sostenible. Per altra banda, la consellera ha informat sobre l'estudi patrimonial que s'ha encarregat amb la finalitat d'aclarir la possibilitat que l'espai també pugui acollir peces arqueològiques

A més a més, s'han tractat temes referents a les competències en Igualtat i polítiques LGTBI, que foren traspassades al Consell durant la passada legislatura, i també la presentació de projectes per a què siguin finançats a través d'allò recaptat per l'Impost de Turisme Sostenible. En el cas de Formentera, el consell insular ha presentat el projecte per finançar el Centre d'Esports Nàutics i la reubicació de l'Escola municipal de Vela, amb una inversió de poc més d'un milió d'euros. En aquest sentit, Ferrer ha ressaltat que es tracta d'un pojecte de caràcter mediambiental i social que ajunta el resident i el turista en un ambient esportiu i que, a més, té el valor afegit d'ubicar-se en un entorn privilegiat com és l'Estany d'es peix.