torna

Detall de la notícia

Imatge 3865719

Les obres del nou centre de dia per a persones grans amb dependència, a Muro, estaran enllestides a finals de setembre

El nou centre s’està construint a la planta baixa de la Residència Reina Sofia i oferirà 15 places per a persones grans del municipi

El conveni de col·laboració signat per la Conselleria d’Afers Socials i Esports i l’Ajuntament de Muro és de 150.000 €, que financen al 50 % les dues institucions

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, acompanyada del director general de Planificació, Equipaments i Formació, Juan Manuel Rosa; el gerent del Consorci de Construcció de Serveis Sociosanitaris, Juan Manuel Martínez; el batle de Muro, Antoni Serra, i altres representants municipals, han visitat avui les obres del que serà el nou centre de dia de Muro, que estarà situat a la Residència Municipal Reina Sofia.

Aquest nou equipament d’estades diürnes s’ubica a la planta baixa de la Residència i ocuparà un espai de 145 m2.

Cost de les obres

Les obres de reforma i adaptació de l’actual edifici van començar el passat mes d’octubre de 2018 i es preveu que estiguin enllestides el proper mes de setembre. El conveni de col·laboració signat per la Conselleria d’Afers Socials i Esports i l’Ajuntament de Muro és de 150.000 €, que financen al 50 % les dues institucions. El cost total del projecte de reforma és de 106.755 €, als quals s’hauran d’afegir els costs de l’equipament i la tramitació.

Primer del municipi

Aquest nou equipament d’estades diürnes és el primer al municipi i es preveu que pugui oferir 15 places, que es destinaran a persones grans en situació de dependència i persones grans del municipi. La posada en marxa del centre de dia permetrà als usuaris de Muro no haver-se de desplaçar a cap altra població, com passa actualment.

A més de les obres, la Conselleria d’Afers Socials i Esports també concertarà totes les places de centre de dia que l’Ajuntament ofereixi, perquè s’integrin a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

Augment de places a la Residència

D’altra banda, la Residència Municipal Reina Sofia de Muro ha estat una de les que més han augmentat les places per a persones amb dependència durant l’anterior legislatura. L’estiu de l’any 2016, la Conselleria i l’Ajuntament ja signaren una ampliació del nombre de places concertades, que passà de 12 a 20 disponibles. En total, la Conselleria d’Afers Socials i Esports destina 401.780 € a finançar aquestes 20 places.

La construcció d’un nou centre de dia a Muro és un projecte inclòs en el Pla d’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021 de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, que preveu la creació de noves places de dependència, tant de centre de dia com de residència.