torna

Detall de la notícia

Imatge 3756502

El Govern coorganitza la II Jornada de Circ de les Illes Balears dins CIRCAIRE, la Mostra de Circ d'Alcúdia

/La Jornada pretén reunir artistes circenses de les Illes Balears i altres territoris de l'Estat

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics organitza juntament amb el Festival Circaire, la II Jornada Professional de Circ de les Illes Balears, que se celebra dia 3 de maig de 2019, a l'Auditori d'Alcúdia.

La quarta edició de Circaire es durà a terme del 3 al 5 de maig a Alcúdia; el festival ofereix un programa continuat de 16 actuacions, amb companyies de les Illes, la resta de l'Estat espanyol i també algunes d'internacionals.

La jornada d'activitats per a professionals vol reunir els i les artistes circenses de les Illes i crear un punt de trobada amb programadors d'altres territoris per tal que es puguin construir xarxes de col·laboració, diàleg i aprenentatge.

L'IEB i Circaire impulsen així la formació i la creació de vincles entre artistes de circ de les Illes Balears, a més de la dignificació del circ, un llenguatge divers que es troba en una temporada d'expansió sense precedents.

La jornada professional comptarà amb les activitats següents: presentacions de projectes per part de companyies de circ de les Illes Balears; reunions ràpides amb programadors i programadores; i un taller impartit per Neus Ribas (Institut d'Estudis Baleàrics) sobre ajuts i subvencions per a artistes.

Així mateix, a Circaire tendrà lloc la primera trobada del projecte d'Euroregió Circ Au Carré, format per quatre centres de creació d'Occitània, Mallorca i Catalunya: La Central del Circ, La Grainerie de Toulouse, La Verrerie d'Alès i C.I.N.E. Sineu.