torna

Detall de la notícia

Imatge 3755913

El dibuixant eivissenc Joan Escandell presenta les seves darreres obres amb el suport de la Conselleria de Cultura a través de l'IEB

Les obres són Charles Darwin, Història d’Eivissa i Formentera i Días oscuros

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), juntament amb l’Ajuntament de Palma i Univers del Còmic, presenta avui divendres 3 de maig a Can Balaguer, a Palma, a les 19 hores, les tres obres més recents de Joan Escandell publicades per Apache Libros: Charles Darwin, Història d’Eivissa i Formentera i Días oscuros.

La col·laboració de l'IEB amb aquests tres treballs forma part de la línia de subvencions per a la projecció exterior de la literatura, el còmic i la il·lustració i entre illes. Les aportacions que ha fet l’IEB a les darreres tres obres de Juan Escandell són: a Història d’Eivissa i Formentera, 4.793 € i a Charles Darwin,  3.330 €, el 2018;  i a Días Oscuros, 4.300 €, el 2017.

A la presentació avui, l’autor estarà acompanyat per Francesc M. Rotger, director de l’IEB, i Joan Miquel Morey, gestor cultural.
 
El dibuixant eivissenc Joan Escandell (Sa Penya, 1937) és un històric del còmic lligat al segell Bruguera que va participar en algunes de les seves col·leccions amb historietes d'aventures, com a Herois, Històries Selecció o Joies Literàries Juvenils. També va col·laborar amb algunes sèries per a capçaleres humorístiques, com El Campeón, El Capitán Trueno Extra, Tío Vivo, DDT, Pulgarcito, Aventura en el fondo del mar i altres.

La seva obra més coneguda va ser en la sèrie El Sergent Fúria que va aparèixer primer com a serial setmanal i després en les pàgines de Tío Vivo.