torna

Detall de la notícia

Imatge 3754784

Alumnes de l'IES Llucmajor i IES Balàfia, primer i segon premi del certamen d'espots Carnet Jove 2019

/Els espots guanyadors i les quatre mencions especials seran els espots promocionals del Carnet Jove de les Illes Balears

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut,  ha fet lliurament dels premis del certamen d’espots Carnet Jove 2019. El programa Carnet Jove continua amb aquesta iniciativa per segon any consecutiu. El lliurament dels premis del certamen ha tengut lloc aquest dimarts 16 d’abril de 2019 a l’Auditori de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.
 
Un total de 10 espots han estat finalistes en aquesta edició, realitzats per alumnes entre 12 i 18 anys, amb els seus professors i professores, de centres educatius de Mallorca, Menorca i Eivissa.
 
Els objectius principals d’aquest certamen són augmentar el coneixement del Carnet Jove entre els centres educatius de les Illes Balears i fomentar l’aprenentatge d’eines audiovisuals i la creativitat de les persones joves mitjançant la realització de l’espot.
 
Premis

Els membres de la comissió d’avaluació, després de la visualització dels espots participants, decidiren atorgar el primer premi del Certamen d’Espots Carnet Jove 2019, dotat amb un import màxim de 6.000 €, a l’espot titulat «Prunus Dulcis», de CAU optativa de segon de batxillerat de l’IES Llucmajor per unanimitat. La comissió avaluadora ha valorat molt positivament la seva proposta narrativa, els recursos audiovisuals i l’originalitat de l’espot, combina la qualitat tècnica i l’ús dels valors emocionals amb la transmissió de la informació dels joves. Es pot visualitzar en aquest enllaç: https://bit.ly/2KLUHVt

La comissió avaluadora va decidir atorgar el segon premi del Certamen d’Espots Carnet Jove 2019, dotat amb un import màxim de 2.000 €, a l’espot titulat «Algú té alguna idea com fer l’anunci?», de primer de batxillerat de l’IES Balàfia per unanimitat. Aquesta comissió ha valorat molt positivament la transversalitat, el bon llenguatge narratiu cinematogràfic, el metallenguatge, i la frescor i la música utilitzada a l’espot.

El primer i el segon premi es destinaran a la realització d’una estada, excursió o escapada amb activitats culturals, nàutiques o d’aventura, al destí seleccionat pels guanyadors. Aquesta estada l’hauran de fer els alumnes de la classe que hagin resultat premiats, juntament amb els seus professors, al llarg de l’any 2019. L’import del premi serà atorgat al centre educatiu i es destinarà a cobrir les despeses de transport, allotjament, manutenció, activitats, monitoratge i assegurança.

A més, la comissió d’avaluació va decidir atorgar quatre mencions especials als espots següents:
 
  • «Els somnis no entenen de fronteres» de segon de batxillerat de l’IES Balàfia. La comissió avaluadora ha destacat aquest espot per la seva qualitat tècnica, visual, l’eslògan de l’espot i la música utilitzada.
  • «Un món d’avantatges» de la classe de 3r d’ESO de l’IES Madina Mayurqa.
  • «Somia amb el Carnet Jove» de la classe de TIC I, de primer de Batxillerat de l’IES Biel Martí, de Ferreries, a Menorca.
  • «Viatjant per Europa amb el Carnet Jove» de la classe de 1r FP Sistemes Microinformàtics i Xarxes de l’IES Biel Martí, de Ferreries, a Menorca.
Cada una de les 4 mencions especials està dotada amb un import màxim de 250 €  per a la realització d’una activitat d’esbarjo, cultural, nàutica o d’aventura.

A més, els espots guanyadors i els espots que hagin rebut una menció especial seran els espots promocionals del Carnet Jove de les Illes Balears i se’n farà difusió en els canals propis de l’Àrea de Carnet Jove, de l’Institut Balear de la Joventut, així com en altres que puguin ser d’interès per a la promoció i difusió del Carnet Jove.

A l’acte de lliurament de premis s’han visualitzat els 10 espots finalistes i s’han donat a conèixer els guanyadors que va proposar la junta avaluadora formada per professionals dels audiovisuals i de Carnet Jove d’acord amb els criteris que s’establien a les bases del certamen, que són els següents:

- Originalitat de la idea.
- Ús dels recursos audiovisuals.
- Adequació del missatge de l’espot al tema proposat per a la realització dels espots d’aquesta convocatòria “la mobilitat dels joves per Europa amb el Carnet Jove”.
- L’adequació de l’espot per a la seva difusió en xarxes socials, mitjans de comunicació, etc.

A l’acte de lliurament hi han assistit 70 assistents de 5 centres de secundària, a banda de més 60 assistents des de dos centres de secundària d’Eivissa per videoconferència i 34 assistents d’un centre de secundària a Menorca per videoconferència. Carles Bover, guanyador del certamen de curtmetratge Art Jove 2018 i premi Goya 2018, i Laura Gost, guanyadora d'Art Jove 2016 d'escriptura i Premi Goya 2018, varen entregar els premis.