torna

Detall de la notícia

Imatge 3731233

L'Ibdona i la UIB continuen col·laborant en l'impuls dels estudis de gènere

L’Institut Balear de la dona i la Universitat de les Illes Balears han reafirmat avui la seva col·laboració per donar continuïtat a l’impuls dels estudis de gènere a la UIB. L’edifici del rectorat ha acollit avui la signatura de dos convenis pels quals l’Ibona atorga dues subvencions nominatives per un valor total de 60.000 euros que permetran mantenir la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere i dur a terme la XX edició de la Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere.
 
La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha assistit a la firma dels convenis, que han estat signats per part de la directora de l’Ibona, Rosa Cursach, i pel rector de la UIB, Llorenç Huguet.
 
El primer conveni, per al manteniment de la Càtedra d’estudis de Violència de Gènere, creada l’any 2006, consisteix en l’aportació de 36.000 euros per part de l’Ibdona, que permetran dur a terme activitats de formació i divulgació, com l’impuls del màster oficial en polítiques d’igualtat i prevenció de la violència de gènere; activitats de sensibilització a la ciutadania; tallers per a alumnats de centres educatius destinats a combatre els estereotips de gènere, i la convocatòria d’una beca de formació en tots els aspectes d’aquesta càtedra.
 
Pel que fa al segon conveni, es tracta d’una subvenció de 24.000 euros que permetrà realitzar la XX Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere. Aquesta edició es durà a terme entre els dies 10 i 12 de juliol, amb el títol “Vint anys dempeus: feminisme social i feminisme acadèmic” i s’hi duran a terme conferències, taules rodones, cinefòrums i diversos tallers.
 
La signatura dels dos convenis de col·laboració ha comptat també amb la presència de les doctores Esperança Bosch i Victòria Ferrer.