torna

Detall de la notícia

Imatge 3697844

Art Jove convoca un total de 7 certàmens el 2019

Es recupera el de Dramatúrgia, després de 14 anys, i el de Disseny de productes, es creen noves modalitats i s’amplia l’edat de participació fins als 35 anys

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports convoca a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJove) els certàmens de 2019 del programa cultural Art Jove. En conjunt són un total de 7 certàmens, entre els quals es destina la quantitat màxima de 50.000 € en premis, i són: Arts Visuals, Còmic, Dansa Contemporània, Dramatúrgia, Música per a Joves Intèrprets, Disseny de Moda i Disseny de Producte. Avui s'ha presentat en roda de premsa i la consellera Fanny Tur ha anunciat que: "part de l'Institut Balear de la Joventut es trasllada a Ca n'Oleo complint així l'objectiu 50 del Pla de Cultura de les Illes Balears que fa referència a crear l'Espai Jove per facilitar l'accés a l'oferta cultural als joves".
 
Entre les principals novetats de la convocatòria, s’amplia l’edat de participació a totes les modalitats als 35 anys i s’incrementa la dotació de la majoria dels premis, posant l’accent a l’encàrrec professional o actuació de l’artista premiat.
 
L’actual convocatòria recupera diversos certàmens: el de Dramatúrgia, després de 14 anys sense que s’hagi convocat, i que forma part de la iniciativa de Obrador que organitzen conjuntament l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) i l’Ajuntament de Palma; i la recuperació del certamen de Disseny de Producte amb dues modalitats: tema lliure i Guardó Jove. La idea és utilitzar la proposta guanyadora com a guardó per als guanyadors de les diferents modalitats d'Art Jove.
 
S’amplia el certamen de dansa contemporània amb una nova modalitat: solos de dansa, adreçat a joves ballarins, mentre que l’altra modalitat del certamen, joves coreògrafs, incrementa la seva dotació.
 
Es crea la modalitat Càsting Jove dins el certamen de Disseny de Moda, amb l’objectiu de proposar noves formes de desfilada que s’allunyin dels estereotips dels i les models professionals.
 
La convocatòria de 2019 aprofundeix en la línia iniciada en aquesta legislatura de fomentar la formació i la professionalització dels participants, com per exemple:
 • Al certamen de Dansa Contemporània s’amplia el procés d’assessorament artístic dels finalistes a la modalitat de Solos.
 • Al certamen d’Arts Visuals els finalistes podran participar en unes jornades formatives a Barcelona, conjuntament amb els finalistes de l’Art Jove de l’Agència Catalana de la Joventut al llarg de 2019.
 • Al certamen de Dramatúrgia, els finalistes també podran gaudir de l’assessorament d’un dramaturg triat per l’ADIB i podran assistir a totes les propostes programades dins l’Obrador.
 • Al certamen de Disseny de Moda s’organitzaran jornades formatives pels finalistes.
 S’incrementa la presència dels guanyadors i finalistes a festivals i mostres com Fira B!, Inclàssic, Palmadansa i Còmic Nostrum.
 
Es consoliden les iniciatives dels certàmens Art Pertot i Salvador Iborra, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut i la Maison de la Catalanité de Perpignan.
 
Els participants interessats en Art Jove tenen dos mesos (març i abril) per inscriure’s i presentar tota la documentació que requereixi la modalitat en la qual volen participar. A la pàgina web del programa cultural es pot trobar tota la informació: aquí.
 
CERTÀMENS ART JOVE CONVOCATS PER A L’ANY 2019
 • Certamen d’Arts Visuals, dotat amb 7.000,00 €
 • Certamen de Còmic, dotat amb 7.000,00 €
 • Certamen de Dansa Contemporània, dotat amb 10.000,00 € distribuïts de la manera següent:
       a) Modalitat de Joves Coreògrafs, dotada amb 6.000,00 €
       b) Modalitat de Solos, dotada amb 4.000,00 €
 • Certamen de Dramatúrgia, dotat amb 6.000,00 €
 • Certamen de Música per a Joves Intèrprets, en la modalitat de Grups de Cambra, dotat amb 6.000,00 €
 • Certamen de Disseny de Moda, dotat amb 8.000,00 € distribuïts de la manera següent:
      a) Modalitat de Joves Dissenyadors, dotada amb 5.000,00 €
      b) Modalitat de Càsting Jove, dotada amb 3.000.00 €
 • Certamen de Disseny de Producte, dotat amb 6.000,00 distribuïts de la manera següent:
      a) Modalitat lliure, dotada amb 3.000,00 €
      b) Modalitat de Guardó Art Jove, dotada amb 3.000,00 €